H ενημέρωση της 28ης Μαρτίου | PellaNews

H ενημέρωση της 28ης Μαρτίου

Στην καθημερινή ενήμερωση μίλησαν οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς. 

Αρχικά ο καθηγητής ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα κρούσματα ενώ Ιταλία και Ισπανία τις περισσότερες απώλειες ζωών

Σήμερα ανακοινώνουμε 94 νέα κρούσματα στη χώρα και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 1061. Σήμερα έχουμε 4 καταγεγραμμένους θανάτους και 32 συνολικά με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη.

Έως σήμερα έχουν διενεργηθεί 13 χιλ τεστ. Για να παρουσιάσει κάποιος συμπτώματα είναι 5 ημέρες, για νοσηλεία 7, ενώ ο θάνατος έρχεται σχεδόν μετά από 14 ημέρες. Η διάρκεια παραμονής στα νοσοκομεία είναι 10 ημέρες ανέφερε ο καθηγητής.

Σήμερα η διεθνής επιτροπή ενέκρινε νέα φάρμακα που θα χορηγούνται σε ασθενείς.

Πρέπει να κάνω μνεια στους νοσηλευτές που είναι δίπλα στους ασθενείς με αυταπάρνηση αλλά και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, διοικητικούς και καθαρίστριες, είπε ο κος Τσίοδρας.  

Είναι λογικό να έχουμε ανησυχία για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όλοι αισθανόμαστε τον περιορισμό της ελευθερίας.

Έχω κάποιες πρακτικές συμβουλές για τη στήριξη της ψυχικής μας υγείας.

Να προτιμούμε την έγκυρη ενημέρωση, να αποφεύγουμε την υπερβολική πληροφόρσηση, να διατηρήσουμε την επικοινωνία μας με σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Να διατηρούμε ισοροποιημένη διατροφή, να αποφύγουμε το κάπνισμα και το ποτό, να αθλούμαστε και να αναπαυόμαστε

Η κοινωνική απόσταση δεν είναι μοναξιά

Ευτυχώς έχουμε να κάνουμε με μια ήπια νόσο, να μην δίνουμε δημοσιότητα σε θανάτους, περιμένουμε στο καλό σενάριο εξέλιξης της επιδημίας ήταν τα λόγια του καθηγητή.

Χαρδαλίας: Δυνατότητα να λαμβάνουν ηλεκτρονικές συνταγές στο κινητό τους

Οι πολίτες πρέπει να μπουν στο gov.gr επιλέγουν την επιλογή υγείας και πρόνοιας και  μέσω κωδικών taxis θα κάνουν αίτημα για να επιλέγουν την άυλη συνταγογράφιση.

Η εκτέλεση θα γίνεται μέσω του κωδικού από τον φαρμακοποιό.

Για όσους συμπολίτες  βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα από αύριο Κυριακή διακόπτονται όλες οι πτήσεις από την Ολλανδία και την Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα. Εξαιρούνται ορισμένες κατηγορίες

Οι επιστροφές γίνονται για άτομα με ειδικούς λόγους

Οι πτήσεις έκλεισαν για λόγους δημόσιας υγείας, ιδίως εκείνοι που δεν απαντούν στα ερωτήματα επικαλούμενοι δήθεν προσωπικά δεδομένα. Ειδικά στην Αγγλία εκείνοι που θα επαναπατριστούν είναι εκείνοι που έχουν ανάγκη.

Όσοι χρείζουν υγειονομικής φροντίδας

Όσοι δεν έχουν που να μείνουν λόγω λήξης της μίσθωσης τους

Όσοι είναι εγκλωβισμένοι, ήδη φέραμε 30 συμπατριώτες μας  

 

Για τις λαϊκές αγορές: Τις θέλουμε ανοιχτές εφ όσον συμμορφώνονται στους κανόνες του Υπουργείου. Όποια δεν συμμορφώνεται θα κλείνει οριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστορίας  και στις αιτήσεις εθελοντών που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.