close search results icon

Υγιεινό κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Υγιεινό κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς σε ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό, πόσο μάλλον σε ένα ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο που δε μας λιγώνει αλλά μπορεί να ικανοποιήσει τις γλυκιές μας λιγούρες.

Ωστόσο πολλοί από εμάς δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας «παρασπονδίες» όσον αφορά τη διατροφή μας και την κατανάλωση ζάχαρης. Εμείς βρήκαμε λοιπόν μία πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό και υγιενό σοκολατογλυκό με μπανάνα και μέλι αντί για ζάχαρη, το οποίο αποτελεί την ιδανική light παραλλαγή του παραδοσιακού κέικ σοκολάτας της γιαγιάς.

Βασίζεται σε υγιεινά υλικά πλούσια σε θρεπτική αξία όπως μέλι, γιαούρτι και κράνμπερις. Η ανάλαφρη υφή και η πλούσια γεύση του είναι σίγουρο πως θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

2 μέτριες μπανάνες

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

50 ml γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας κακάο

80 γραμμάρια αλεύρι καρύδας

1 βανίλια

1 μπέικιν πάουντερ

μια χούφτα κράνμπερι

2 αυγα

100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

70 ml γάλα

Εκτέλεση

Σ ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις μπανάνες και χτυπάμε σε πολτό.

Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι με λίγα λιπαρά, κακάο, αλεύρι καρύδας μπέικιν πάουντερ, βανίλια, κράνμεπρι ή σταφίδες και χτυπάμε στο μπλέντερ.

Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ και μέσα προσθέτουμε το μείγμα μπανάνας και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και απλώνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στου 180 βαθμούς

Σ' ένα μπολάκι ρίχνουμε την σοκολάτα το γάλα και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει.

Βάζουμε από τον φούρνο το κέικ κάνουμε τρύπες με πιρούνι και αδειάζουμε από πάνω την σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο και κόβουμε το κέικ.


 iefimerida.gr

Φωτογραφία: shutterstock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ