close search results icon

ΥπΑΑΤ: "Ψηλά στην ατζέντα το ροδάκινο"

Με σχέδιο και πλάνο ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης 

ΥπΑΑΤ: "Ψηλά στην ατζέντα το ροδάκινο"

Προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετοί ροδακινοπαραγωγοι τόσο από φυσικές καταστροφές όσο και από τις νέες ασθένειες που πλήττουν την καλλιέργεια 

fb-img-1724769805395.jpg

Απο την πρώτη στιγμή η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλα και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης έδειξαν ταχύτατα αντανακλαστικά. Ο κος Σταμενίτης επισκέφτηκε ο ίδιος πολλά κτήματα σε Ημαθία και Πέλλα, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία της εγχώριας παραγωγής ροδάκινων και συνομίλησε με πολλούς αγρότες ακούγοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα τους, όντας ενας Υπουργός απο την Μακεδονία που γνωρίζει άριστα τον συγκεκριμένο τομέα. 

Παράλληλα η ηγεσία του ΥπΑΑΤ  βρίσκεται σε συνεχή διάλογο και με την επιστημονική κοινότητα για τις νέες ασθένειες που πλήττουν τις παραγωγές, περιμένοντας τα τελικά πορίσματα από το Μπενάκειο Ινστιτούτο ώστε σε συνδυασμό με τις δηλώσεις που τρέχουν ήδη να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημιώσεων και αντικατάστασης της παραγωγής.

fb-img-1724769800783.jpg

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την καταγραφή των ζημιών από τις νέες ασθένειες θα κινήσει διαδικασία ώστε να υπάρξει αποζημίωση των αγροτών από τα Ευρωπαϊκά ταμεία ενώ αναφορικά με τις θεομηνίες που έπληξαν παραγωγές ο Διονύσης Σταμενίτης βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ, όντας πολιτικός προϊστάμενος του Οργανισμού. 

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα ο ίδιος εργάζεται μεθοδικά για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα διασφαλίζει τους αγρότες απέναντι στην κλιματική αλλαγή ενώ εξετάζονται και τρόποι στήριξης των αγροτών με βάση τον υπάρχοντα κανονισμό.

fb-img-1724770329542.jpg

Η νέα ηγεσία του ΥπΑΑΤ, που προέκυψε και μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κάτω από τις οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θέσει σε προτεραιότητα τον πρωτογενή τομέα και την στήριξη των αγροτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ