close search results icon

ΥΠΕΞ για απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου / Κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

«Η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Την αμέριστη αλληλεγγύη της Ελλάδας «προς την Κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου» εκφράζει σε μήνυμά του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις απειλές που διατυπώθηκαν κατά της Κύπρου από τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

«Η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα με δηλώσεις την Τετάρτη (19/6) έβαλε στο στόχαστρο την Κύπρο λέγοντας ότι ο πόλεμος μπορεί να κατευθυνθεί και σε αυτήν αν συνεχίσει να υποστηρίζει τον Ισραηλινό στρατό.

Συγκεκριμένα, ο Χασάν Νασράλα προειδοποίησε την Τετάρτη (19/6) ότι η ομάδα του θα πολεμήσει «χωρίς κανόνες» και «χωρίς ανώτατα όρια» σε περίπτωση ενός ευρύτερου πολέμου και ότι δεν θα υπάρχει πουθενά ασφαλές μέρος στο Ισραήλ από τις επιθέσεις τους.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα είπε ότι στους πιθανούς στόχους για επιθέσεις βρίσκονται και χώρες της Μεσογείου Θάλασσας.

Ο Νασράλα επίσης απείλησε για πρώτη φορά την Κύπρο, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει «μέρος του πολέμου» αν συνεχίσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικές ασκήσεις.

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ