ΥΠΕΝ: Στις αρχές Μαίου οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος

Επιδοτήσεις για περισσότερες από 1 εκατ. επιχειρήσεις για την κάλυψη της αύξησης στην τιμή του ρεύματος κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2024 με Φεβρουάριο 2025 ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Οι ενισχύσεις διαμορφώνονται σε 2 σεντς ανά κιλοβατώρα και εφαρμόζονται στο 60 - 100 % της κατανάλωσης (ανάλογα με τον τζίρο) ενώ αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και καθαριστήρια θα λάβουν 4 σεντς ανά κιλοβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης ανεξαρτήτως κύκλου εργασιών.
Το πλαίσιο ενίσχυσης αφορά επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. ευρώ που έχουν συμβάσεις ηλεκτροδότησης με κυμαινόμενα τιμολόγια, δηλαδή περισσότερες από 1 εκατ. επιχειρήσεις. Οι αιτήσεις για την καταβολή των ενισχύσεων θα κατατίθενται από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που κατασκευάζει ο ΔΕΔΔΗΕ. Το ποσό της επιδότησης που θα προκύψει θα πιστωθεί αυτόματα στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας του δικαιούχου. Διευκρινίζεται ότι την ενίσχυση δικαιούνται και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές ρεύματος. Αντίθετα, εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που έχουν προβεί σε διαπιστωμένη ρευματοκλοπή. Οι περιπτώσεις αυτές ανέρχονται σε 32 χιλιάδες, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν συνολικά περίπου 3 εκ. ευρώ, τα οποία και θα διατεθούν στον συνολικό προϋπολογισμό του πλαισίου ενίσχυσης.
Ειδικότερα, οι ενισχύσεις χορηγούνται σε τρεις ομάδες επιχειρήσεων που διαμορφώνονται ως εξής;
1. Η 1η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro0 έως Euro500.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 Euro/kWh και εφαρμόζεται στο 100% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.
2. Η 2η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro500.000,01 έως Euro1.000.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 Euro/kWh και εφαρμόζεται στο 80% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.
3. Η 3η ομάδα αφορά φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro1.000.000,01 έως Euro10.000.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 Euro/kWh και εφαρμόζεται στο 60% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.
Παράλληλα, οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ 10.71, 10.72 και 96.10 (αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και καθαριστήρια) θα επωφεληθούν από επιδοτήσεις 0,04 Euro/kWh, οι οποίες και εφαρμόζονται στο 100% της κατανάλωσης ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου, δήλωσε:
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ως αντίβαρο στη μεσοσταθμική αύξηση της τιμής ρεύματος που βίωσαν τον περασμένο Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνεται το πλέγμα προστασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις από το καλοκαίρι του 2024 μέχρι και σήμερα. Η Κυβέρνηση ενισχύει εμπράκτως τους πρωταγωνιστές της οικονομίας.
Η πολιτική στήριξης διαμορφώθηκε μέσα στα επιτρεπτά όρια που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με ξεκάθαρους όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι επιχειρήσεις που είχαν προβεί σε διαπιστωμένες ρευματοκλοπές για πρώτη φορά εξαιρούνται. Καθίσταται απολύτως σαφές ότι όποιος δεν συμμετέχει στις συλλογικές υποχρεώσεις, δεν θα μπορεί να απολαμβάνει τα συλλογικά προνόμια. Είναι ζήτημα πρωτίστως ηθικό και στην κατεύθυνση αυτή, της πάταξης της ρευματοκλοπής, δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις».
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Τσάφος, δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση στέκεται ξανά στο πλευρό του καταναλωτή. Με το σημερινό μέτρο ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είδαν τους λογαριασμούς τους να ανεβαίνουν τον περασμένο χειμώνα. Είναι ένα μέτρο δημοσιονομικά λελογισμένο, στοχευμένο υπέρ των μικρών επιχειρήσεων, και κοινωνικά δίκαιο, αποκλείοντας ρητά τις επιχειρήσεις με διαπιστωμένες ρευματοκλοπές. Αυτό το τρίπτυχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.»
Ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΕΝ με τη μορφή ερωταπαντήσεων.
Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το μέτρο επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας των επιχειρήσεων
1. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του μέτρου;
Δικαιούχοι του μέτρου είναι περισσότερα από 1 εκατ. νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και για τα οποία συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
· Έχουν κύκλο εργασιών με βάση την εκκαθάριση εισοδήματος οικονομικού έτους 2023 (Κωδικός 047 του Εντύπου Ε3) έως 10 εκατ. ευρώ
· Είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (πράσινου ή κίτρινου χρώματος σύμφωνα με τη χρωματική επισήμανσή τους).
· Είχαν έστω και για 1 ημέρα κατά την διάρκεια της περιόδου ενίσχυσης ενεργή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας εμπορικής ή βιομηχανικής χρήσης, όπως έχει καταχωρηθεί στο μητρώο του αρμόδιου Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.).
· Συνιστούν νομική οντότητα (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία ή Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε, Ατομική Επιχείρηση) ή ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.
· Έχουν γνωστοποιήσει τόσο στον αρμόδιο διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) όσο και στον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους.
· Θα πρέπει είτε να έχουν εξοφλήσει ολοσχερώς είτε να μη διατηρούν ληξιπρόθεσμες οφειλές που απορρέουν από τον διακανονισμό ποσών που αφορούν σε διαπιστωμένες ρευματοκλοπές για οποιαδήποτε παροχή ηλεκτρικής ενέργειας συνδεδεμένη με το ΑΦΜ τους, για περίοδο κατανάλωσης της προηγούμενης πενταετίας, ήτοι από 01.01.2020 και εφεξής.
Επιπλέον, για να λάβει ο δικαιούχος το πλήρες ποσό της επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει -εντός επιτρεπτών ορίων της Ε.Ε.- το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που έχει λάβει, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από το παρόν μέτρο, να μην υπερβαίνει το ποσό των Euro300.000 σε οποιαδήποτε περίοδο τριών ετών (κανόνας De minimis).
2. Ποια περίοδο αφορά η επιδότηση;
Η περίοδος χορήγησης των επιδοτήσεων επιχειρήσεων αφορά καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από 1η Δεκεμβρίου 2024 έως και 28η Φεβρουαρίου 2025.
Το σχήμα επιδότησης των επιχειρήσεων έρχεται σε συνέχεια των επιδοτήσεων που χορηγήθηκαν σε οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
3. Ποιο είναι το ύψος της επιδότησης που δικαιούμαι;
Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,02 Euro/kWh (ή 20 Euro/ΜWh), όσο δηλαδή ήταν περίπου η μεσοσταθμική αύξηση που παρατηρήθηκε την περίοδο Δεκεμβρίου 2024-Φεβρουαρίου 2025 σε σχέση με τη μεσοσταθμική τιμή των υπόλοιπων μηνών του 2024.
Ο σχεδιασμός του μέτρου περιλαμβάνει 3 ομάδες επιχειρήσεων, τα ποσοστά επιδοτούμενης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των οποίων καθορίζονται βάσει του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.
· Η 1η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro0 έως Euro500.000. Η επιδότηση για αυτή την κλίμακα θα αφορά στο 100% της κατανάλωσης του δικαιούχου άνευ ορίου.
· Η 2η ομάδα αφορά φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro500.000,01 έως Euro1.000.000. Η επιδότηση για αυτή την κλίμακα θα αφορά στο 80% της κατανάλωσης του δικαιούχου άνευ ορίου.
· Η 3η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro1.000.000,01 έως Euro10.000.000. Η επιδότηση για αυτή την κλίμακα θα αφορά στο 60% της κατανάλωσης του δικαιούχου άνευ ορίου.
4. Έχω επιχείρηση που δραστηριοποιείται στους κλάδους αρτοποιείων και λοιπών αρτοσκευασμάτων ή Υπηρεσιών καθαρισμού. Δικαιούμαι πρόσθετη επιδότηση;
Για επιχειρήσεις που έχουν κύρια δραστηριότητα με ΚΑΔ 10.71 & 10.72 (κλάδος με κύρια δραστηριότητα αρτοποιείων-παραγωγής νωπών και διατηρούμενων ειδών ζαχαροπλαστικής) και ΚΑΔ 96.10 (κλάδος με κύρια δραστηριότητα υπηρεσιών καθαρισμού), το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,04 Euro/kWh ή 40 Euro/ΜWh για το σύνολο της κατανάλωσης κατά την περίοδο επιδότησης. Η ειδική αυτή πρόβλεψη αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων των δύο κλάδων που έχουν κύκλο εργασιών με βάση την εκκαθάριση εισοδήματος οικονομικού έτους 2023 (Κωδικός 047 του Εντύπου Ε3) έως Euro10 εκατ. Το πλήθος των ανωτέρω επιχειρήσεων ξεπερνά τις 11.000.
5. Έχω επιχείρηση και σταθερό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας ορισμένου χρόνου (π.χ. 12 μηνών). Δικαιούμαι την επιδότηση;
Όχι, επιδότηση δικαιούνται μόνο όσες επιχειρήσεις είναι συμβεβλημένες σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, πρακτική που ακολουθήθηκε και στις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος οικιακών καταναλωτών. Με το σχήμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων επιδοτείται η αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας που προέκυψε κατά τους μήνες Δεκέμβριος 2024-Φεβρουάριος 2025. Στην περίπτωση σταθερών τιμολογίων, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει αμετάβλητο, καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασης.
Εάν η σύμβαση προμήθειας με σταθερό τιμολόγιο έληξε κατά τη διάρκεια του 3μηνου επιδότησης των επιχειρήσεων και ο καταναλωτής επέλεξε κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας, τότε η επιχείρηση επιδοτείται με την αναλογία ημερών κατά τις οποίες είχε συμβληθεί σε κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας.
6. Ποια η μεσοσταθμική αύξηση που σημειώθηκε κατά την περίοδο χορήγησης επιδοτήσεων;
Εντός του περασμένου χειμώνα και ειδικά για την περίοδο Δεκεμβρίου 2024-Φεβρουαρίου 2025, παρατηρήθηκε μία μεσοσταθμική αύξηση στα τιμολόγια της πλειονότητας των επιχειρήσεων, που ανήλθε περίπου σε 0,02 Euro/kWh ή 20 Euro/ΜWh σε σχέση με τη μεσοσταθμική τιμή των υπόλοιπων μηνών εντός του 2024. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε να χορηγηθεί εκτάκτως επιδότηση στις επιχειρήσεις, ώστε να απορροφηθεί στο μεγαλύτερο βαθμό, η αύξηση κόστους με το οποίο επιβαρύνθηκαν.
Επιπλέον, λήφθηκε ιδιαίτερη μέριμνα για την επιδότηση του συνόλου της κατανάλωσης των επιχειρήσεων με μικρότερο κύκλο εργασιών. Για τις πιο ενεργοβόρες επιχειρήσεις, όπως τα αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και τα καθαριστήρια, το ύψος της επιδότησης είναι διπλάσιο σε σχέση με τις υπόλοιπες, καθώς επιβαρύνθηκαν περισσότερο κατά την περίοδο επιδότησης.
7. Η πλατφόρμα πότε θα ανοίξει; Ποια η διαδικασία εγγραφής και ποια η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων;
Η αίτηση υποβάλλεται από εκπρόσωπο της επιχείρησης που κατέχει νομίμως τους κωδικούς (username & password) πρόσβασης της επιχείρησης στις φορολογικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (πληροφοριακό σύστημα taxis-net) σε ειδική διαδικτυακή πύλη που διαμορφώνει ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Ο αιτών θα πρέπει να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της επιχείρησης χρησιμοποιώντας τους εταιρικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxis-net. Για το σκοπό αυτό, κατ' αρχάς παρέχει τη συναίνεσή του για την επεξεργασία των αναγκαίων δεδομένων στο πλαίσιο υποβολής, ελέγχου και έγκρισης της αίτησης επιδότησης και δηλώνει ότι έχει λάβει γνώση και συμμορφώνεται με τους όρους και τις διαδικασίες του μέτρου.
Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Επιδότησης.
8. Ποια δικαιολογητικά χρειάζομαι; Χρειάζεται να υποβάλω λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που αφορούν στην περίοδο επιδότησης σταδιακά;
Η αιτούσα επιχείρηση κάνει σύνδεση (log-in) και πρώτη ταυτοποίηση με τους κωδικούς πρόσβασης taxis-net. Με βάση τα δεδομένα που επιστρέφονται από το taxis-net, θα ελέγχεται αν ο χρήστης είναι νομικό ή φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και αν ο πρωτεύων ΚΑΔ (Κωδικός Δραστηριότητας) της συμπεριλαμβάνεται στους κανόνες επιλεξιμότητας και επιδότησης. Αν η ταυτοποίηση είναι ολοκληρωμένη και θετική ως προς τα παραπάνω δύο ζητούμενα, τότε θα επιτρέπεται η είσοδος, διαφορετικά θα εμφανίζεται σχετικό μήνυμα.
Δεν χρειάζεται η επισύναψη επιπλέον δικαιολογητικών, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας της περιόδου επιδότησης.
Εάν στον ΑΦΜ δεν βρεθεί καμία συνδεδεμένη παροχή που ήταν ενεργή εντός Δεκεμβρίου 2024 - Φεβρουαρίου 2025, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα που δεν επιτρέπει την είσοδο στην πλατφόρμα. Σε περίπτωση που η ταυτοποίηση είναι ολοκληρωμένη, τότε, στη συνέχεια, η αιτούσα επιχείρηση θα επιλέγει τον/τους αριθμό/-ούς παροχής για τον/τους οποίο/-ους θέλει να υποβάλει αίτημα επιδότησης. Οι αριθμοί παροχής που θα εμφανίζει το σύστημα θα πρέπει να είναι ενεργές παροχές ή να ήταν ενεργές έστω για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός της περιόδου επιδότησης, με χρήση εμπορική ή βιομηχανική.
9. Με ποιον τρόπο θα λάβω την επιδότηση που αναλογεί στην επιχείρησή μου;
Το ποσό που θα προκύψει από την διαδικασία υπολογισμού της ενίσχυσης του δικαιούχου θα πιστωθεί αυτόματα στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας, έναντι ή εκκαθαριστικό, από τον Προμηθευτή που τον εκπροσωπεί, μετά τη λήξη υποβολής των αιτήσεων επιδότησης και την αποστολή των δικαιούμενων ποσών από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στους Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Η πίστωση διενεργείται ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε Προμηθευτή, ωστόσο η πλειονότητα των δικαιούχων λαμβάνει μηνιαίους λογαριασμούς και θα λάβει τη συνολική τριμηνιαία επιδότηση εντός λίγων ημερών από το κλείσιμο της πλατφόρμας.
10. Δεν έχω πληρώσει τους τελευταίους λογαριασμούς ρεύματος. Επηρεάζει τη διαδικασία;
Όχι, η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας των δικαιούχων της επιδότησης δεν επηρεάζει τη χορήγησή της. Επομένως, οι αιτούντες με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα λάβουν κανονικά στους λογαριασμούς τους την ενίσχυση που αφορά στην περίοδο επιδότησης, εφόσον καταστούν δικαιούχοι.
Παράρτημα
- Παραδείγματα επιδοτούμενων επιχειρήσεων με 0,02 Euro/kWh:
1. Συνολική ενίσχυση 120Euro για όλη την περίοδο επιδότησης (40Euro ανά μήνα) θα λάβει επιχείρηση με μηνιαία κατανάλωση 2.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro80.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 44 Euro/μήνα ή 132Euro για το 3μηνο επιδότησης (2.000 kWh*0,02 Euro/kWh= 40 Euro/μήνα και 120Euro το τρίμηνο).
2. Συνολική ενίσχυση 30Euro για όλη την περίοδο επιδότησης (10Euro ανά μήνα) θα λάβει επιχείρηση με μηνιαία κατανάλωση 500kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro20.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 11 Euro/μήνα ή 33Euro για το 3μηνο επιδότησης (500 kWh*0,02 Euro/kWh= 10 Euro/μήνα και 30Euro το τρίμηνο).
3. Συνολική ενίσχυση 360Euro για όλη την περίοδο επιδότησης (120Euro ανά μήνα) θα λάβει επιχείρηση με μηνιαία κατανάλωση 6.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro300.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 132 Euro/μήνα ή 396Euro για το 3μηνο επιδότησης (6.000 kWh*0,02 Euro/kWh= 120 Euro/μήνα και 360 το τρίμηνο).
4. Συνολική ενίσχυση 480Euro για όλη την περίοδο επιδότησης (160Euro ανά μήνα) θα λάβει επιχείρηση με μηνιαία κατανάλωση 10.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro600.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 220 Euro/μήνα ή 660Euro για το 3μηνο επιδότησης (80%*10.000 kWh*0,02 Euro/kWh= 160 Euro/μήνα και 480Euro το τρίμηνο).
5. Συνολική ενίσχυση 1080Euro για όλη την περίοδο επιδότησης (360Euro ανά μήνα) θα λάβει επιχείρηση με μηνιαία κατανάλωση 30.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro2.000.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 660 Euro/μήνα ή 1980Euro για το 3μηνο επιδότησης (60%*30.000 kWh*0,02 Euro/kWh= 360 Euro/μήνα και 1080Euro το τρίμηνο).
- Παραδείγματα επιδοτούμενων αρτοποιείων/καθαριστηρίων με 0,04 Euro/kWh:
Α. Συνολική ενίσχυση 240Euro για όλη την περίοδο επιδότησης και 80Euro ανά μήνα θα λάβει αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο ή καθαριστήριο με μηνιαία κατανάλωση 2.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro500.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 82Euro/μήνα ή 246Euro για το 3μηνο επιδότησης (2.000 kWh*0,04 Euro/kWh= 80 Euro/μήνα και 240Euro το τρίμηνο επιδότησης).
Β. Συνολική ενίσχυση 600Euro για όλη την περίοδο επιδότησης και 200Euro ανά μήνα θα λάβει αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο ή καθαριστήριο με μηνιαία κατανάλωση 5.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro100.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 205 Euro/μήνα ή 615Euro για το 3μηνο επιδότησης (5.000 kWh*0,04 Euro/kWh= 200 Euro/μήνα και 600Euro το τρίμηνο επιδότησης).
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Ο Δήμος Έδεσσας ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δράση δενδροφύτευσης
25 Απριλίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ