close search results icon

Υπό μερικό έλεγχο τα περισσότερα πύρινα μέτωπα της ημέρας

Ποιες είναι σε εξέλιξη. 

Ηπρώτη δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού από πλευράς πυρκαγιών κλείνει με τα περισσότερα μέτωπα να έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Ανάμεσα τους και οι φωτιές σε Χέρσο Κιλκίς, Ελευθεροχώρι Πέλλας και στον Αγ. Θωμά Λάρισας, για τις οποίες οι πολίτες έλαβαν προειδοποίηση μέσω του 112.

Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και στη Λιβαδειά.

Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα (15 οχήματα με 37 πυροσβέστες, μια ομάδα δασοκομάντος, ένα ελικόπτερο και 9 αεροσκάφη που τον συντονισμό τους πραγματοποιεί το Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ), για την πυρκαγιά που ξεκίνησε στο Μελισσουργό Θεσσαλονίκης και εξελίχθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Στον Λαγκαδά επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 5 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο Ακόντιο Λιβαδειάς, όπου η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ηςΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική άμεσα υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Επίσης άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Τσελεπάκος Τριπόλεως και η φωτιά στο Καινούργιο Αγρινίου.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος για το Σάββατο

πηγή: efsyn.gr

* κεντρική εικόνα: Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Λάρισα στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 | EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ