close search results icon

Υπόσχεται αντίποινα ο Νετανιάχου: «Έχουμε καθήκον να χτυπήσουμε το Ιράν»

Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός εξαπολύει επίθεση στον Λίβανο. Όλα με κομμένη την ανάσα...

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός εξαπολύει επίθεση στον Λίβανο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου προαναγγέλλει ότι το Τελ Αβίβ θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ιράν, για την επίθεση που είχε εξαπολύσει πριν από λίγες μέρες το Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση στις πόλεις και τους πολίτες της, ούτε και το κράτος του Ισραήλ», ανέφερε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις — και θα το κάνουμε».

Παράλληλα, ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι το Ισραήλ αλλάζει «την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά», αναφερόμενος στην επίθεσή στον Λίβανο. Όπως σημείωσε, «πριν από περίπου ένα μήνα, προς το τέλος της καταστροφής των ταγμάτων της Χαμάς στη Γάζα, αρχίσαμε να εκπληρώνουμε την υπόσχεση που έδωσα στους κατοίκους του βορρά», αναφερόμενος στον στόχο να επιστρέψουν στα σπίτια τους, οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ.

Επίσης, θριαμβολόγησε λέγοντας ότι ο ισραηλινός στρατός έχει πετύχει ένα αποφασιστικό χτύπημα κατά της Χεζμπολάχ, καθώς «εξαφανίσαμε» τον ηγέτη της, Χασάν Νασράλα «και την ηγεσία» της οργάνωσης, «εξοντώσαμε τους διοικητές» που σχεδίαζαν «να εισβάλουν στη Γαλιλαία και να πραγματοποιήσουν μια μεγαλύτερη και πιο τρομερή σφαγή των πολιτών μας από αυτή της 7ης Οκτωβρίου». Ισχυρίστηκε επίσης ότι το Ισραήλ έχει καταστρέψει «ένα μεγάλο μέρος» του αποθέματος πυραύλων και πυραύλων της Χεζμπολάχ.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, εξήρε τα όσα πετύχει το Ισραήλ, λέγοντας ότι «έχουμε σαφώς αλλάξει την πορεία του πολέμου και την ισορροπία του πολέμου». Όσο για τον Νασράλα, είπε υποτιμητικά ότι «αυτός και όλος ο κόσμος ανακάλυψαν τα σιδερένια νεύρα του Ισραήλ - μια ισχυρή χώρα με έναν ισχυρό, τολμηρό και ηθικό στρατό»

Τόνισε ότι η χώρα του είναι «αποφασισμένη να αμυνθεί απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή», υπογραμμίζοντας με σαφήνεια ότι «αυτό περιλαμβάνει την απειλή από το Ιράν, που βρίσκεται πίσω από όλες τις επιθέσεις εναντίον μας -από τη Γάζα, τον Λίβανο, την Υεμένη, το Ιράκ και τη Συρία- και φυσικά από το ίδιο το Ιράν».

Περισσότερα σε λίγο...

πηγή : efsyn.gr

Μπενιαμίν Νετανιάχου | Abir Sultan/Pool Photo via AP, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ