close search results icon

Υπόθεση Παλαιοχριστιανών: Οι αρχές αναζητούν, τα παιδιά «αγνοούνται»

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ζητήθηκε να ληφθεί δείγμα DNA από τον 45χρονο.

Υπόθεση Παλαιοχριστιανών: Οι αρχές αναζητούν, τα παιδιά «αγνοούνται»

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η υπόθεση της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών» που εντοπίστηκε να ζει σε σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζάκης, πατέρας της οικογένειας, είναι ο μοναδικός που έχει συλληφθεί και κρατείται από τις αρχές, ενώ έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα να εντοπιστούν τα παιδιά και η σύζυγος, όμως προς το παρόν δεν έχουν φανεί ίχνη τους.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ζητήθηκε να ληφθεί δείγμα DNA από τον 45χρονο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ταιριάζει με εκείνο του 11 μηνών βρέφους, όμως o ίδιος αρνείται.

Σύμφωνα με το Mega ο πατέρας της οικογένειας δηλώνει αρνητής αυτών των διαδικασιών, ενώ, παράλληλα επιμένει πως δεν γνωρίζει που είναι τα παιδιά του.

Αύριο που θα είναι ελεύθερος θα επικοινωνήσει με τους συγγενείς του, προκειμένου να διαπιστώσει που βρίσκονται τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι τρία από τα παιδιά της οικογένειας παραμένουν αγνοούμενα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη μητέρα τους. Τα άλλα δύο παιδιά έχουν παραμείνει στα Τρίκαλα, εκεί όπου έχει στηθεί η κοινότητα των «Παλαιοχριστιανών».

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο έχει μπει η επαγγελματική πορεία του συλληφθέντα, ο οποίος πήρε μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης το 2020 στον δήμο Ερέτριας με εξ αποστάσεως εργασία.

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha αναφέρει ότι τα παιδιά έχουν βρεθεί σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών στη Θεσσαλία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι ο 46χρονος δεν γνωρίζει που βρίσκονται τα ανήλικα παιδιά και η μητέρα τους, καθώς συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες, ενώ αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ