close search results icon

Υπουργείο Υγείας: Συνάντηση με αιτήματα για τα Γιαννιτσά

Υπουργείο Υγείας: Συνάντηση με αιτήματα για τα Γιαννιτσά




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Εργασίας Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Υγείας και τον Δήμαρχο Πέλλας - Αίτημα Παραχώρησης του Πολύκεντρου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών) στον Δήμο Πέλλας


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας μαζί με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Σ. Φουντουκίδη και τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη όπου συζητήσανε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργού για τον Δήμο Πέλλας. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης ένα σημαντικό αίτημα που τέθηκε ήταν η παραχώρηση του Πολύκεντρου στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών από το Υπουργείο Υγείας στον Δήμο καθώς υπάγεται στη δικαιοδοσία του πρώτου, αφού παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί και ως νοσοκομείο. Δεδομένου ότι αποτελεί ένα ορόσημο της πόλης και σημείο της πολιτιστικής της κληρονομιάς, η παραχώρησή θα επέτρεπε την συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου, καθώς και την πολιτιστική αξιοποίησή του. Ο Υπουργός συμφώνησε και ζήτησε να κατατεθεί μια πλήρη μελέτη σκοπιμότητας που θα εξηγεί αναλυτικά τον σκοπό χρήσης και τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα ώστε να προχωρήσει στην διαδικασία παραχώρησης. 

Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Ο υπουργός όπως έχει αποδείξει πολλές φορές αντιλαμβάνεται πάντα τα θέματα με ρεαλισμό και συναίσθηση και ακούει τα εκάστοτε αιτήματα. Συζητώντας σήμερα για μια σειρά τοπικών ζητημάτων υγείας, είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στις Δομές υγείας του Δήμου Πέλλας, την αναβάθμιση τους, που σε μεγάλο βαθμό βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης μέσα από τις ανακαινίσεις – ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτιριακών υποδομών αλλά και την προσέλκυση προσωπικού. Ήδη σήμερα, όπως προανέφερα βγήκε η απόφαση για τις θέσεις ιατρών στα Γιαννιτσά. Η συνεργασία μας με την ηγεσία του υπουργείου είναι άριστη και αναμένουμε τα επόμενα βήματα, ενώ παρακολουθώ στενά τα ζητήματα που είναι υπό εξέλιξη αλλά και για όσα κάθε φορά προκύπτουν». 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ