close search results icon

Υψηλοί τόνοι σε ακόμα μια συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

Ορισμένες τοποθετήσεις των μελών συνιστούν ευθείες επιθέσεις και διανθίζονται από βαριές κατηγορίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η κατηγορία κατά του τέως προέδρου Στέαφνου Κασσελάκη, ότι φτιάχνει «ένα κόμμα μέσα στο κόμμα».

Για ακόμα μια φορά κυριαρχούν υψηλοί τόνοι, με ορισμένες από τις τοποθετήσεις των μελών της Π.Γ. να συνιστούν ευθείες επιθέσεις και να διανθίζονται από βαριές κατηγορίες.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Παύλος Πολάκης, φέρεται να χαρακτήρισε ως «απαράδεκτα και αποκρουστικά» όσα είπε ο Στ. Κασσελάκης στις συνεντεύξεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Πολάκης πρόσθεσε ότι «η αναφορά πως ντρέπεται να χάσει από βουλευτή του δείχνει έναν εγωπαθή νάρκισσο και η αναφορά περί συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας δείχνει αδολφοχιτλερισμό».

Από τα πυρά του κ. Πολάκη δεν ξέφυγε η ομαδα των «87», καθώς –σύμφωνα πάντα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ– ανέφερε τα εξής: «Για να λέμε όλη την αλήθεια, εσείς οι 87 κλπ την έχετε κάνει τη μ@λ@κια με τον αποκλεισμό και τώρα το παίζει πληγωμένος πρίγκηπας! Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος! Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διώξει κόσμο και κάποιοι από τους 87 με τις συνεντεύξεις τους κάνουν το ίδιο».

Σύμφωνα με πηγές, η Όλγα Γεροβασίλη κατά την παρέμβασή της ανέφερε ότι ο Στ. Κασσελάκης «έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει. Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή. ⁠Ή το plan B το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας είναι για δικό του κόμμα». Όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση».

Ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να είπε ότι «Είναι απολύτως ξεκάθαρος ο Στ. Κασσελάκης. Ειναι σαφές τι επιδιώκει. Επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή. Διαδεδομένη στρατηγική στο χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες.

Και συνέχισε: «Υπό αυτήν την έννοια, ποιο είναι το μείζον ερώτημα και δίλημμα που τίθεται, για κάθε μέλος για κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ; Δεν είναι ποια είναι η αρμοδιότητα του συνεδρίου. Ούτε αν είναι αμετάκλητη η απόφαση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Κασσελάκη. Ούτε εάν το εξώδικο και η ποινικοποίηση την κομματικής ζωής είναι απολύτως καταδικαστέα. Ούτε εάν είναι πρωτοφανής και απολύτως απορριπτέα η επίσημη και διακηρυγμένη δολιοφθορά και το μποϋκοτάζ των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων, μέσα από την τεχνητή αποτροπή απαρτίας.

Όπως αναφέρουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Ραγκούσης καταλήγοντας ανέφερε ότι «Όλα τα παραπάνω είναι σοβαρά ερωτήματα. Όμως, το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το: ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης».

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος φέρεται να ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην Κ.Ε., στις οργανώσεις στον προσυνεδριακο διάλογο και παντού. Όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντα σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει πάρα τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων να λέει ότι είναι πρόεδρος. Και για το εξώδικο λέει ότι καλώς το έκανε. Και προσβάλλει την Κ.Ε. καθημερινά. Την ίδια Κ.Ε. που τον στήριζε έως τον Σεπτέμβριο και τότε ήταν καλή. Μετά έγινε απονομιμοποιημένη. Δεν μπορεί να αποδεχθεί τους κανόνες της Δημοκρατίας. Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας είναι άλλο ένα πρωτοφανές γεγονός, μια επιλογή ρήξης του Στέφανου Κασσελάκη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει καθημερινά με όσα κάνει και λέει ότι ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητα του».

πηγή : efsyn.gr

* κεντρική φώτο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ