close search results icon

Ζητάει διαγραφή για να... προλάβει κι άλλους Σαλμάδες

Τη Δευτέρα «κληρώνει» για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας • Η πρώτη απάντηση από συνεργάτες του πρώην υπουργού • Ο σεισμός που προκάλεσαν οι 11 και η προαναγγελία και για άλλες πρωτοβουλίες.

Ζητάει διαγραφή για να... προλάβει κι άλλους Σαλμάδες

Ένα μέγαρο Μαξίμου σε κατάσταση πανικού αποκαλύπτει η πρόταση του πρωθυπουργού για διαγραφή του Μάριου Σαλμά, καθώς η επίκαιρη ερώτηση 11 «γαλάζιων» βουλευτών ανέδειξε περαιτέρω τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα στο εσωτερικό της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Προβλήματα που ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες έχουν προσπαθήσει να κρύψουν, όμως βγήκαν στην επιφάνεια, πέρα από την κοινή εμφάνιση χτύπημα Σαμαρά-Καραμανλή, και μετά το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όπου η κριτική ακούστηκε μέσα στη συνεδρίαση της Κ.Ο..

Επόμενο ματς στην Επιτροπή - Η πρώτη αντίδραση Σαλμά

Ένα πρόσωπο που συνδέεται άμεσα με την δημόσια έκφραση της «γαλάζιας» κριτικής είναι ο Μάριος Σαλμάς, ο πρώην υπουργός που και εξέφρασε ανοικτά προβληματισμούς μετά το κακό αποτέλεσμα της κάλπης και είναι ανάμεσα στους υπογράφοντας την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια και τις τράπεζες.

Ο πρώην υπουργός, λοιπόν, μπαίνει στο επίκεντρο, καθώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον παρέπεμψε για διαγραφή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ., η οποία και θα συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι για να λάβει τις αποφάσεις.

Εκεί δεν αποκλείεται να δώσει το «παρών» και ο ίδιος ο γαλάζιος βουλευτής, όμως ήδη η μια πρώτη απάντηση έρχεται μέσω συνεργατών του, οι οποίοι δήλωναν στο Open ότι η απόφαση προκαλεί έκπληξη. «Η έκπληξη είναι ότι, ο πρωθυπουργός αντί να εγκαλεί την κα Μενδώνη για το γεγονός ότι δεν απάντησε, παραπέμπει για διαγραφή τον κ. Σαλμά» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συνεχή πυρά και χτύπημα σε Μενδώνη

Πέρα από την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, ο Μάριος Σαλμάς είχε πραγματοποιήσει πλήθος παρεμβάσεων τις τελευταίες ημέρες ασκώντας κριτική και σε άλλους υπουργούς, όπως οι αιχμές για τον Άδωνη Γεωργιάδη, όταν δήλωσε ότι ο πληθωρισμός θα ανέβει «επειδή ο Άδωνις αύξησε 800 φάρμακα», όμως δηλητηριώδη ήταν και τα βέλη του προς την Λίνα Μενδώνη.

Ο πρώην υπουργός, εμμέσως πλην σαφώς, κατήγγειλε φωτογραφικό διαγωνισμό για τα αναψυκτήρια του υπουργείου Πολιτισμού λέγοντας (Kontra) ότι το υπουργείο έβαλε φωτογραφικούς στόχους για να προσθέσει «δηλαδή δεν υπήρξε καν πλειοδοσία. Τι ήταν αυτό; ποιος θα πουλάει καφέ και νερό στα κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων. Μ’ αυτό διαφωνώ. Το είπα ευθέως στην Κ.Ο. μπροστά στον πρωθυπουργό, το έθεσα κοινοβουλευτικά σε ερώτηση στην κ. Μενδώνη και πρέπει να σας πω, είπα ότι το 2024 δεν μπορώ να δεχτώ ότι μόνο μία εταιρεία μπορεί να πουλάει νερά και καφέδες σε 100 κυλικεία. Οι άλλες όλες έφυγαν με φωτογραφικές διατάξεις».

Τρέχουν να προλάβουν κι άλλους Σαλμάδες

Γιατί, όμως, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την ακραία κίνηση και μάλιστα όντας ο ίδιος σε.. ασφαλή απόσταση, στη Νέα Υόρκη; Είναι προφανές ότι το Μαξίμου σπεύδει να προλάβει καταστάσεις, καθώς η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της Ν.Δ. μεγαλώνει, ενώ ήδη η «ομάδα των 11» έχει προαναγγείλει και νέες πρωτοβουλίες, ενώ ο Μάριος Σαλμάς έκανε σε πρόσφατη τοποθέτησή του λόγο και για άλλους βουλευτές που ετοιμάζονται να παρέμβουν ακόμη και κοινοβουλευτικά ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

πηγή: efsyn.gr

* κεντρική φώτο: Όταν Μάριος Σαλμάς και Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν... αγαπημένοι. | Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ