close search results icon

Ζωντανή εικόνα από το Παρίσι και την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Το Associated Press μεταδίδει ζωντανή εικόνα απ' την Πόλη του Φωτός.

Πλήθος κόσμου και ηγέτες από όλο τον κόσμο έχουν συρρεύσει στο Παρίσι για να παρακολουθήσουν από κοντά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, αψηφώντας τις καλοκαιρινές μπόρες.

Το Associated Press μεταδίδει ζωντανή εικόνα απ' την Πόλη του Φωτός, όπου οι Γάλλοι οικοδεσπότες υπόσχονται ότι έχουν ετοιμάσει το μεγαλύτερο σόου στον πλανήτη.

Για πρώτη φορά οι αθλητές δεν θα περπατήσουν μέσα στο βασικό γήπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων, εκεί όπου διεξάγονται τα αθλήματα του στίβου, αλλά θα βρίσκονται πάνω σε πλοιάρια που θα πραγματοποιήσουν μια διαδρομή 6 χλμ. στον Σηκουάνα ανάμεσα στα εμβληματικά κτίρια και μνημεία του Παρισιού. Σημείο εκκίνησης θα είναι η Γέφυρα Αούστερλιτς και θα περάσουν διαδοχικά δίπλα από την Παναγία των Παρισίων, το Λούβρο, την Πλατεία Κονκόρντ, το Μεγάλο Παλάτι (Grand Palais), το Invalides και, έχοντας πια αφήσει πίσω τους 14 γέφυρες, θα φτάσουν στη Γέφυρα Ιενά, αυτή που συνδέει το Τροκαντερό με τον Πύργο του Αϊφελ.

Η ελληνική αποστολή θα ανοίξει την «παρέλαση» όπως πάντα –μια παράδοση που τιμάει τη χώρα μας ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων–, με τη σημαία στα χέρια των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Αντιγόνης Ντρισμπιώτη. Θα ακολουθήσουν οι αθλητές της ομάδας των προσφύγων. Τρίτη από το τέλος αποστολή θα είναι αυτή της Αυστραλίας (το Μπρισμπέιν διοργανώνει τους Αγώνες του 2032), προτελευταίες θα είναι οι ΗΠΑ (διοργανωτές του 2028 στο Λος Αντζελες) και το ντεφιλέ θα κλείσει με τους οικοδεσπότες Γάλλους.

*από την efsyn.gr

κεντρική φώτο: Υπό βροχή θεατές περιμένουν την έναρξη της τελετής έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, Γαλλία, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024. | AP Photo/Thibault Camus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ