Ο υπεύθυνος Αγροτικών θεμάτων της ΝΔ Πέλλας μιλά για όλα τα ζητήματα στο pellanews.gr-Τι είπε για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων | PellaNews

Ο υπεύθυνος Αγροτικών θεμάτων της ΝΔ Πέλλας μιλά για όλα τα ζητήματα στο pellanews.gr-Τι είπε για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων

Για τα αγροτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Πέλλας και όχι μόνο φυσικά, μίλησε στο pellanews.gr ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης και αγροτικών θεμάτων της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Πέλλας Χάρης Κοσμίδης.

Ο κ. Κοσμίδης έκανε αναφορά για τα τεύτλα και το μεγάλο ζήτημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, το deminimis, την αλλαγή καταστατικού του Οργανισμού Ασφάλισης των αγροτικών καλλιεργειών(ΕΛΓΑ), καθώς και για την επιβάρυνση η οποία ταλαιπωρεί τους αγροτες όσον αφορά τα εφόδια, τα οποία βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές σε σχέση με άλλα κράτη της Ευρώπης(ακόμη και από την Γερμανία!). 

Ο κ. Κοσμίδης σύγκρινε την αντιμετώπιση τρεχουσών προβλημάτων από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του Πα.Σο.Κ., ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική στην ακολουθούμενη από το 2015 πολιτική των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ(Βαγγ. Αποστόλου και τον νεότερα τοποθετημένο Στ. Αραχωβίτη). 

Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναφέρθηκε ειδικά στον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη, Βουλευτή Πέλλας, που ως Υπουργός άφησε πίσω του έτοιμες καταστάσεις αντιμετώπισης για πολλά ζητήματα, τα οποία είτε έμειναν στα συρτάρια, είτε πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.  

Δείτε επίσης τι είπε για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, θυμίζοντας τον 1,5 μήνα των μπλόκων στα οποία διεκδικήθηκαν πολλά, αλλά δεν κερδήθηκε τελικώς τίποτα πραγματικά ουσιαστικό.