Μεγάλη ευκαιρία για την Κρύα Βρύση να γίνει ξανά Δήμος!-Τι είπε ο Χαρίτσης σήμερα | PellaNews

Μεγάλη ευκαιρία για την Κρύα Βρύση να γίνει ξανά Δήμος!-Τι είπε ο Χαρίτσης σήμερα

«Παράδειγμα που δείχνει το δρόμο για την επόμενη μέρα της χώρας», χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, τη συνεργασία της Περιφέρειας, του Δήμου και της Κυβέρνησης, για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, σε ομιλία του σήμερα το πρωί, μετά από τα εγκαίνια που τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως σημείωσε, «η κρίσιμη πρόκληση τώρα είναι η καλύτερη δυνατή λειτουργία της νέας βιβλιοθήκης που πλέον είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Θα έχει την αμέριστη στήριξή μας χρηματοδοτικά αλλά και σε εξειδικευμένο προσωπικό. Ήδη επικοινώνησα με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία πρόσληψης βιβλιοθηκονόμων».

Στη συνέχεια, σε δηλώσεις που έκανε στα Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Χαρίτσης:

- Τόνισε ότι τόσο με τη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη 1» όσο και με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο του «Κλεισθένη 2», θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία μεταξύ Περιφερειών και Δήμων για να μπορέσουν να υπηρετήσουν καλύτερα τις τοπικές κοινωνίες

- Προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τη χωροταξική ανακατανομή ορισμένων Δήμων οι οποίοι αποτελούν ιδιαίτερες περιπτώσεις, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι θα ήταν άσκοπο, άκαιρο και πολιτικά ανώριμο να ανοίξει το ζήτημα αυτό για το σύνολο του αυτοδιοικητικού χάρτη, λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. ¨Ετσι, δίδεται μία σαφής ευκαιρία στην Κρύα Βρύση να "αποδεσμευτεί" απο τον Δήμο Πέλλας, ο οποίος είναι "τεράστιος" για τα δεδομένα του Νομού, μιας και πρόκειται για έναν Δήμο που γεωγραφικά εκτίνεται απο την Ακρολίμνη έως και τα Άθυρα! Πράγμα που σημαίνει πως ακόμη και 100 υπαλλήλους επιπλέον να είχε για πλήρη έλεγχο όλης της έκτασης είναι αμφίβολο εάν θα κατάφερνε κάτι τέτοιο. Σκεφτείτε βεβαίως και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η αστυνομία, η οποία τα Σαββατοκύριακα λειτουργεί υπηρεσία με ένα μόνο περιπολικό σε ολόκληρο τον Δήμο! Τι να πρωτοελεγχθεί και τι θα γίνει εάν υπάρχουν κλήσεις ταυτόχρονες απο περιοχές που απέχουν πολλά χιλιόμετρα μεταξύ τους; θα γίνουν οι αστυνομικοί υπερήρωες της MARVEL μεταμορφωνένοι σε... Σπάϊντερμαν για να επέμβουν;

Σε άλλες δηλώσεις ο κ. Χαρίτσης:

- Επεσήμανε την πρόοδο που έχει καταγραφεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης, φέρνοντας ως παράδειγμα την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης με το κεντρικό κράτος που ήδη προχωρά και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα διατεθούν περισσότεροι πόροι και εξειδικευμένο προσωπικό για την επιτάχυνση των σχετικών εργασιών.

- Χαρακτήρισε «fake news» δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για μεταβίβαση αρχαιοτήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και για ξεπούλημα ιστορικών μνημείων, υπενθυμίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές ανήκουν σε προηγούμενες περιόδους και άλλες κυβερνήσεις, όταν πολλά ακίνητα πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ και ακολούθησαν διαδικασία πώλησης.

- Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την ειρηνική συνύπαρξη και τη συνανάπτυξη των βαλκανικών χωρών και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η Βόρεια Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή.