close search results icon

28η Οκτωβρίου: Απουσία στους μαθητές που δεν πάνε στη γιορτή

28η Οκτωβρίου: Απουσία στους μαθητές που δεν πάνε στη γιορτή

Την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα γιορτάσουν την εθνική εορτή και όσοι μαθητές δεν παραβρεθούν στη γιορτή θα πάρουν απουσία.


Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει: «Η προβλεπόμενη μαθητική γιορτή θα τελεστεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με τους μαθητές να καλούνται να προσέλθουν υποχρεωτικά στα σχολεία και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της σχολικής γιορτής. Η παρουσία των μαθητών στις εκδηλώσεις είναι υποχρεωτική και συνεπώς οι μαθητές που θα απουσιάσουν αδικαιολόγητα θα πάρουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους».


Οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές. Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια οι εορταστικές εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών. Στα δημοτικά η διάρκεια καθορίζεται με απόφαση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων της κάθε σχολικής μονάδας.


Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση θα γίνει τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου με εξαίρεση τους μαθητές του δήμου Θεσσαλονίκης που θα παρελάσουν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου καθώς στις 28 διεξάγεται η στρατιωτική παρέλαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ