close search results icon

Άδοξο αντίο και από τον Τσιτσιπά!

Κόντρα σε έναν αντίπαλο θεωρητικά κατώτερο, δεν ήταν καθόλου ψύχραιμος στους κρίσιμους πόντους.

«Καταραμένη» η Νέα Υόρκη: κατώτερος των περιστάσεων ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ηττήθηκε στα τέσσερα σετ από τον Θανάση Κοκκινάκη και έμεινε εκτός δεύτερου γύρου στο US Open!

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς διάρκειας 3 ωρών και 54 λεπτών, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.11) έχασε με 7-6(5), 4-6, 6-3, 7-5 από τον 28χρονο Αυστραλό (Νο.86) και για άλλη μια φορά απογοήτευσε στο αμερικανικό σλαμ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει πάει ποτέ πέρα από τον τρίτο γύρο στη διοργάνωση, ενώ έχει χάσει τρεις φορές στην πρεμιέρα του!

Είναι φανερό πλέον ότι χάσει την αυτοπεποίθησή του και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να «σώσει» τη σεζόν και να πετύχει το μεγάλο στόχο του που είναι η πρόκριση στο ATP Finals. Αν τα καταφέρει, θα επιστρέψει και στο Top 10 του κόσμου.

Κόντρα σε έναν αντίπαλο θεωρητικά κατώτερο, δεν ήταν καθόλου ψύχραιμος στους κρίσιμους πόντους, ενώ ούτε σέρβιρε, ούτε επέστρεφε (ούτε καν τα δεύτερα σερβίς) όσο καλά θα ήθελε. Παρότι φάνηκε ικανός να γυρίσει το ματς μετά την κατάκτηση του δεύτερου σετ, έκανε ένα... τραγικό service game προς το φινάλε του τρίτου και αυτό ουσιαστικά ήταν που έκρινε τον αγώνα! Σε δύο τουρνουά χωρίς τον πατέρα του, έχει πετύχει μόνο μια νίκη...

Το πρώτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Κοκκινάκη να χάνει το αρχικό του προβάδισμα με μπρέικ, αλλά να κάνει μεγάλη εμφάνιση στο τάι μπρέικ, παρότι «πέταξε» τέσσερα σετ πόιντ πριν «γράψει» το 1-0 και παρότι έβαλε μέσα το 48% των πρώτων σερβίς!

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος βελτίωσε κάπως την εικόνα του και άρχιζε να πιέζει περισσότερο το σερβίς του Θανάση. Έχασε το αρχικό του προβάδισμα με μπρέικ (το 0-1 έγινε 1-1), ωστόσο πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ του στο ένατο γκέιμ (4-5) και δεν δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να φέρει το ματς στα ίσα.

Το μομέντουμ ήταν πλέον στην πλευρά του και πραγματικά φαινόταν να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Πάλι, όμως, δεν έπαιξε καλά τους κρίσιμους πόντους. Μετά από συνολικά τέσσερα χαμένα μπρέικ πόιντ, πήρε τις μπάλες στο 4-3 και παρόλο που προηγήθηκε με 40-0, έκανε απανωτά λάθη στη συνέχεια και «χάρισε» το μπρέικ στον Κοκκινάκη! Ο Ελληνοαυστραλός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έκλεισε χωρίς προβλήματα το σετ στο σερβίς του, παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα με 2-1.

Έχοντας και κάποια σωματικά προβλήματα και φανερά... ταλαιπωρημένος από τη ζέστη, ο Στέφανος πάλεψε για την ισοφάριση στο τέταρτο, αλλά δεν μπορούσε να «χτυπήσει» το σερβίς του αντιπάλου του. Σα να μην έφτανε αυτό, δέχτηκε το μπρέικ στο ενδέκατο γκέιμ και το οριστικό τέλος δεν άργησε να έρθει.

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ