close search results icon

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από το ΥΜΑΘ – «Να μην περάσουν οι διώξεις» (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Αιτούνται και μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, χωρίς αξιολόγηση.


Κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις και απολύσεις εκπαιδευτικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Μέλη των Γ’ ΕΛΜΕ, Ε’ ΕΛΜΕ, Β’ ΣΕΠΕ, Ζ’ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης και η ΣΕΠΕ Λαγκαδά ζητούν ανάκληση όλων των διώξεων (Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη, Αχαϊα, κ.α.) αλλά και μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, χωρίς αξιολόγηση. Όπως προανήγγειλαν, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Ο γραμματέας του Ζ’ Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Ηλίας Σμήλιος δήλωσε ότι «είμαστε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για αυτή την πολιτική εγκατάλειψης του δημοσίου σχολείου, προσπάθεια διάλυσης του δημοσίου σχολείου και ιδιωτικοποίησης της, γι’αυτή την πολιτική που το υπουργείο Παιδείας δεν έχει πραγματικά άλλο τρόπο να την επιβάλει, παρά με τον άκρατο αυταρχισμό και τις διώξεις εκπαιδευτικών. Διαμαρτυρόμαστε σήμερα για τις διώξεις εκπαιδευτικών από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, είτε γιατί δε συμμετέχουνε στην κακόφημη διαδικασία της αξιολόγησης, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χρήστος Ζαγανίδης ανέφερε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια βιομηχανία διώξεων, γίνεται μια προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, στέλνοντας εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια. Βρισκόμαστε μπροστά σε απολύσεις εκπαιδευτικών. Έχουμε δεκάδες διώξεις σε όλη τη χώρα, από την Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Αθήνα, τη Φωκίδα, τα Χανιά. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει παράνομες τις απεργίες. Ο αγώνας με είναι νόμιμος παράνομη και παράτυπη είναι η Κυβέρνηση”.

002.jpg

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης 7 εκπαιδευτικοί της Δ ΕΛΜΕ έχουν στοχοποιηθεί γιατί όπως είπε δήλωσαν απεργία – αποχή ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για τις αξιολογήσεις.

Επεσήμανε ακόμη πως ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων τα κενά σε όλη τη ανέρχονται σε 9000 ενώ 250 είναι στην Θεσσαλονίκη.

003.jpg
004.jpg







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ