close search results icon

Δήμος Πέλλας/Γιαννιτσά: Τρεις "παρεμβάσεις" για μια παρέλαση που τονίζει "σημεία" και "χαρακτήρα"

Ποια είναι αυτά που δίνουν έναν άλλον "αέρα". 

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Καινοτόμα σημεία παρατηρήθηκαν στην παρέλαση των Γιαννιτσών, για την επέτειο της 20ης Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της πόλης. 

makedones.jpg

~ Σημείο πρώτο: Η παρέλαση, με την αναμονή των σχολείων να επεκτείνεται έως και την Πλατεία Γκόνου Γιώτα, σε μια αρραγής οργάνωση, ξεκινά ακριβώς από το σημείο έναρξης του Πεζόδρομου (σημείο "Ράλλη) και όχι από το σημείο των Goodys< που είναι πιο μπροστά.

~ Σημείο δεύτερο: Η έναρξη της παρέλασης, μετά το πρώτο μουσικό έναυσμα και την Φιλαρμονική, δεν γίνεται κατευθείαν από τα Δημοτικά Σχολεία, αλλά "ανοίγει" με πολιτιστικούς Συλλόγους. Και μάλιστα με επιλογή που να συνάδει με το ιστορικόν της ημέρας. To the point, θα λέγαμε, διότι δίνει έναν άλλο τόνο, που παντρεύει την "Παράδοση" με την "Ιστορικότητα" πιο άμεσα.

makedones2.jpg

~ Σημείο τρίτο: Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου υπάρχει πιθανότητα να επανέλθει η περιγραφή των όσων θα παρακολουθεί ο κόσμος, κάτι που δίνει μία πρόσθετη, φωνητική ζωντάνια και έμφαση στο θέαμα που τιμά το εθνικό ιστορικό γεγονός και την τιμή που αυτό διέπεται.

Πινελιές, που αλλάζουν ένα "τυπικό", στο οποίο όταν μπαίνει η σωστή σκέψη αλλά και η δημιουργική φαντασία, τότε το ενδιαφέρον της αναμονής παρακολούθησης αυξάνεται και η τιμή σε ένα γεγονός τιμής, ειδικά όταν αφορά την ιστορία, δίδοντας και έναν πανηγυρικό χαρακτήρα, που ανεβάζει την ψυχολογία των πολιτών που το παρακολουθούν.

Από εμάς, τα εύσημα στους διοργανωτές, χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς και στον Δήμαρχο Στάθη Φουντουκίδη, ο οποίος σε νεωτερικές ιδέες δείχνει να έχει το open mind που εξ αρχής υπήρξαν δείγματα του, και να δίνει το τελικό ok για να προχωρήσουν.

funtukidhs-efstathios2-gAHbw.jpg







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ