close search results icon

Διονύσης Σταμενίτης: «Είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε γρήγορα στις αλλαγές που χρειάζεται η πρωτογενής παραγωγή»

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου ο κ. Σταμενίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Διονύσης Σταμενίτης: «Είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε γρήγορα στις αλλαγές που χρειάζεται η πρωτογενής παραγωγή»

«Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε τον Πρωτογενή Τομέα, έχουμε μετρήσει τις δυνάμεις μας, και έχουμε αξιολογήσει τις δυνατότητες μας, που είναι ομολογουμένως, πολλές», τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ για τα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντα.

Όσον αφορά το σχέδιο νόμου ό Υφυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που εντάσσεται στη συνολική στρατηγική που χαράσσουν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση των ελληνικών προϊόντων συνολικά. Ενώ επανέλαβε ότι η πάταξη των ελληνοποιήσεων, ο έλεγχος, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η εξωστρέφεια είναι βασικά σημεία ενός σχεδίου που υλοποιεί το ΥΠΑΑΤ και το οποίο επιχειρεί να προστατεύσει τα ελληνικά προϊόντα.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου ο κ. Σταμενίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ και αφορούν τον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας ότι είναι αποδεδειγμένο ότι όποτε τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέπουν, η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις τόνωσης του εισοδήματος των παραγωγών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το μέτρο της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Τέλος, ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας λόγω της Κλιματικής Κρίσης κυρίως, με κορυφαία παραδείγματα τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο το 2023, επεσήμανε ότι οι δυσκολίες δεν αποτέλεσαν, σε καμία περίπτωση, άλλοθι για να σταματήσει η εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που θα μετασχηματίσουν τον πρωτογενή τομέα και θα τον καταστήσουν κινητήριο δύναμη της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ