close search results icon

Εμποροπανήγυρη Αιγινίου: Στις 13 Σεπτεμβρίου η έναρξη - πάνω από 300 εκθέτες - πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις

Εμποροπανήγυρη Αιγινίου: Στις 13 Σεπτεμβρίου η έναρξη - πάνω από 300 εκθέτες - πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις

Το μεγάλο γεγονός της Πιερίας, του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού πλησιάζει. Η εμποροπανήγυρη Αιγινίου είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της και να υποδεχτεί τον κόσμο που αναμένει όπως κάθε χρόνο το μεγάλο αυτό πολιτικό, πολιτιστικό, οικονομικό event.

aiginio-emporopanhgyrh4.jpg

«Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο να υποδεχτούμε όλους τους εκθέτες και φυσικά τους επισκέπτες που θα δώσουν το παρών. Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά η φετινή. Είμαστε όμως καθόλα νόμιμοι. Τηρούμε όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, είτε σε σχέση με το λούνα παρκ, είτε όσον αφορά στο κομμάτι της εστίασης, της διασκέδασης και των εμπορικών καταστημάτων», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Πύδνας – Κολινδρού, Δημήτρης Κοεμτζής.

Ο αντιδήμαρχος σημειώνει πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε προβληματισμός σε εκθέτες και κοινό για τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης όσον αφορά την εστίαση και το λούνα παρκ, ωστόσο διαβεβαιώνει πως «λειτουργούμε με επαγγελματισμό και άριστη οργάνωση». Ειδικότερα: «Διαβεβαιώναμε σε όλους ότι τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσει σωστά η εμποροπανήγυρη. Θορυβήθηκαν οι εκθέτες και ο απλός κόσμος, αλλά το πανηγύρι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια».

Η πληρότητα από τους εκθέτες βρίσκεται στο 100% και ο χώρος των 50 στρεμμάτων όπου στήνεται η εμποροπανήγυρη αναμένεται να γεμίσει. «Είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι θα πάμε καλά, όπως και κάθε χρόνο. Είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε τηρήσει όλες τις νόμιμες οδούς», τονίζει ο αντιδήμαρχος.

aiginio-emporopanhgyrh3.jpg

Σύμφωνα με τον κ. Κοεμτζή, η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου συνιστά μεγάλο πολιτιστικό και οικονομικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή, ενώ αναμένεται να αφήσει στο δήμο έσοδα που αγγίζουν τις 300.000 ευρώ. Όπως επισημαίνει: «Είναι μια από τις αρχαιότερες εμποροπανηγύρεις στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 1926, με το που ήρθαν οι πρόσφυγες από τη βόρεια και ανατολική Θράκη. Το μέλημά τους ένα χρόνο αφότου ήρθαν ήταν να ανασυστήσουν τις συνήθειες, τα έθιμα, τα ήθη και τις παραδόσεις από την πατρίδα, προς τιμήν του Τιμίου Σταυρού που γινόταν στην Ανατολική Ρωμυλία, την τότε ζωοπανήγυρη που μετεξελίχθηκε σε εμποροπανήγυρη. Είναι ένα μεγάλο πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό γεγονός. Αριθμεί 98 χρόνια. Το περιμένουμε κάθε χρόνο με μεγάλη προσμονή».

Σημειώνεται πως τα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου, παρουσία του δημάρχου, Χρήστου Κομπατσιάρη. Από την Παρασκευή 13 μέχρι και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικά δρώμενα στην κεντρική πλατεία της εμποροπανήγυρης.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις


*οι δηλώσεις του κ. Κοεμτζή στο karfitsa.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ