close search results icon

Φωτιά στην Ύδρα: Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού Περσεφόνη

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο καπετάνιος. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες ενώπιον του ανακριτή Πειραιά του καπετάνιου και των μελών του πληρώματος της θαλαμηγού Περσεφόνη που έχουν συλληφθεί ως υπαίτιοι για τη φωτιά η οποία ξέσπασε στην Ύδρα.

Τα συνολικά δεκατρία μέλη του πληρώματος, που μετήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά στις 8:00 το πρωί, κατηγορούνται, καθώς από τη θαλαμηγό Περσεφόνη εκτιμάται πως εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτά της Ύδρας με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά στο πευκοδάσος του Αγίου Νικολάου

Πρώτος πέρασε το κατώφλι του ανακριτή ο καπετάνιος, ο οποίος έδωσε μία μαραθώνια απολογία.

Ο καπετάνιος και τα υπόλοιπα 12 μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν το κακούργημα του εμπρησμού από ενδεχόμενο δόλο ενώ και οι 13 αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη ρίψη των βεγγαλικών

Την ίδια ώρα, οι περίπου 15 επιβάτες της θαλαμηγού, οι περισσότεροι υπήκοοι Καζακστάν, έφυγαν ήδη από την Ελλάδα το Σάββατο.

Η υπόθεση ήρθε στο “φως” μετά τη μαρτυρία ενός καπετάνιου ο οποίος βρισκόταν σε παραπλέον σκάφος και κατέθεσε στο Λιμεναρχείο της Ύδρας πως άκουσε δυνατούς κρότους, είδε μια λάμψη και λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε η φωτιά στο νησί.

Το επόμενο πρωί, το πολυτελές σκάφος κατέπλευσε στην Βουλιαγμένη όπου παρέμεινε αγκυροβολημένο επί ώρες ενώ οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος συνέλεξαν καταθέσεις τόσο από το πλήρωμα όσο και από τους επιβάτες.

Στη συνέχεια, οι Αρχές οδήγησαν το σκάφος στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης και πραγματοποιήσαν έλεγχο εντός τους σκάφους αναζητώντας αφενός τα σωστικά μέσα και τις φωτοβολίδες και αφετέρου τη σύμβαση που είχαν υπογράψει οι επιβάτες με τον πλοιοκτήτη.

Μετά την έρευνα, στελέχη του Λιμενικού οδήγησαν τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού όπου τους συνέλαβαν ενώ κατασχέθηκε και το πολυτελές σκάφος.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο καπετάνιος

Πριν ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορούμενων κατέθεσαν στον ανακριτή μάρτυρες υπεράσπισης.

Ο καπετάνιος που απολογήθηκε πρώτος, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αρνήθηκε πως εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα από το σκάφος.

«Αρνούμαι με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οποιαδήποτε σχέση, οποιαδήποτε εκ των επιβαινόντων και του πληρώματος επί του πλοίου. Ειδοποίησα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καλώντας άμεσα στις 10.32 από το κινητό μου τηλέφωνο στον αριθμό 199 και κατόπιν το 112, όπως μου υποδείχτηκε», φέρεται να υποστήριξε.

Επίσης, φέρεται να ανέφερε στον ανακριτή πως εκείνο το βράδυ δεν γινόταν κάποιο πάρτι αλλά βρίσκονταν όλοι στις καμπίνες τους.

Σημειώνεται πως τη θαλαμηγό είχαν ναυλώσει 10 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέθεσαν ενόρκως, αλλά προφορικά είπαν στους ανακριτικούς ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πυρκαγιά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανακριτής έχει διατάξει νέα αυτοψία στο χώρο του σκάφους, προκειμένου να βρεθούν ίχνη εκτόξευσης βεγγαλικών.

πηγή: vradini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ