close search results icon

Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Δείτε τη σφαίρα που πέρασε δίπλα από το κεφάλι του Ντ. Τραμπ

Ο δράστης ήταν λάτρης των όπλων.

Ντόναλντ Τραμπ: Οι New York Times δημοσιεύουν φωτογραφία που δείχνει τη σφαίρα να περνάει ακριβώς πίσω από το κεφάλι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Η φωτογραφία είναι του φωτογράφου των New York Times Doug Mills δείχνει μια σφαίρα ακριβώς πίσω από το κεφάλι του Ντόναλντ Τραμπ.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το προφίλ του 20χρονου δράστη – Ήταν λάτρης των όπλων

Το FBI ταυτοποίησε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια μιας προεκλογικής ομιλίας.

Ο 20χρονος από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια πυροβόλησε τον πρώην πρόεδρο από μια στέγη μόλις 130 μέτρα μακριά από τη σκηνή της ομιλίας του, σύμφωνα με το χάρτη που παρουσιάζει το CNBC. Το πλήθος στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο εθεάθη να πέφτει στο έδαφος μετά τους πυροβολισμούς, με τον πανικό να επικρατεί και τους άντρες ασφαλείας του υποψήφιου προέδρου, να δημιουργούν μετά τον τρίτο κατά σειρά πυροβολισμό ένα ανθρώπινο τείχος προστασίας γύρω του.

Το FBI δήλωσε ότι χρησιμοποιεί βιομετρικά στοιχεία για την ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος “εξουδετερώθηκε” ενώ κρυβόταν σε μια ταράτσα κοντά στη συγκέντρωση, χθες Σάββατο (13/7).

Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι ο άνδρας ήταν 20 ετών και καταγόταν από το Bethel Park στην Πενσυλβάνια.

Πρόκειται για μια κατά βάση σχετικά εύπορη πόλη στο νότιο τμήμα της ευρύτερης περιοχής του Πίτσμπουργκ. Ο τόπος της συγκέντρωσης, το Μπάτλερ, βρίσκεται περίπου μια ώρα οδήγησης βόρεια του Πίτσμπουργκ.

Το συνεργαζόμενο με το Sky αμερικανικό δίκτυο NBC News διαπίστωσε ότι στα αρχεία των ψηφοφόρων της Πενσυλβάνια αναφέρεται ένας Thomas Matthew Crooks, με την ίδια διεύθυνση και ημερομηνία γεννήσεως, ως εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος, αν και δεν ήταν σαφές πότε έγινε η εγγραφή. Προς το παρόν δεν είναι γνωστά άλλα στοιχεία για τη ζωή ή την ανατροφή του Crooks.

Πιστεύεται, ωστόσο, ότι κέρδισε το βραβείο “National Maths and Science Initiative Star” αξίας 500 δολαρίων για την αποφοίτησή του από το λύκειο Bethel Park το 2022, σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Tribune Review.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ακόμη να φοράει αντικείμενα που προωθούσαν ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια του YouTube αφιερωμένο στα πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ανέφερε το NBC News.

Ο άνδρας φορούσε ένα γκρι μπλουζάκι με αμερικανική σημαία στο μανίκι. Το μπλουζάκι ταιριάζει με αντίστοιχο που πωλείται στον ιστότοπο για το κανάλι πυροβόλων όπλων του YouTube “Demolition Ranch”.

Μάρτυρας: Ο ένοπλος εκινήτο «από στέγη σε στέγη» πριν πυροβολήσει

Σύμφωνα με το CNN, μάρτυρας ισχυρίζεται πως, όπως δήλωσε σε αστυνομικούς, είδε έναν ένοπλο να κινείται “από στέγη σε στέγη”, λίγα λεπτά πριν από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

Ειδικότερα, ο Ben Macer βρισκόταν κατά μήκος μιας γραμμής φράχτη όταν είδε «τον τύπο να κινείται από στέγη σε στέγη (…) Είπα σε έναν αξιωματικό ότι ο εν λόγω ότι ήταν στην οροφή».

“Όταν γύρισα για να επιστρέψω εκεί που ήμουν, ήταν όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί, και επικράτησε χάος, και όλοι τρέξαμε να φύγουμε – αυτό ήταν όλο”, δήλωσε ο Macer στο KDKA.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Λάτρης των όπλων ο 20χρονος

Ο 20χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του Τραμπ φορούσε ένα μπλουζάκι το οποίο προωθεί ένα από τα πλέον δημοφιλή κανάλια στο Youtube αφιερωμένα στα πυροβόλα όπλα.

Συγκεκριμένα, στις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει και δείχνουν τον Κρουκς, να κείτεται νεκρός στην στέγη του κτιρίου από όπου πυροβόλησε κατά του Τραμπ, φαίνεται το γκρι μπλουζάκι, με την αμερικάνικη σημαία στο μανίκι και γράμματα, τα οποία ωστόσο δεν διακρίνονται.

Το στυλ της μπλούζας ωστόσο ταιριάζει με μπλούζα που πωλείται στο e-shop του καναλιού Demolition Ranch του Youtube. Ο ιδρυτής του καναλιού, αμέσως μετά την δημοσιότητα που έλαβε το θέμα προχώρησε σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεβάζοντας τις φωτογραφίες, με τη λεζάντα: «Τι στο δι@@@».

πηγή: indicator.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ