close search results icon

Φωτοβολταϊκά στα Σεβαστειανά: η στάση της αντιπολίτευσης του Δήμου Σκύδρας

Φωτοβολταϊκά στα Σεβαστειανά: η στάση της αντιπολίτευσης του Δήμου Σκύδρας

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σκύδρας τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 29ης Ιουλίου για το θέμα της έγκρισης εκμίσθωσης με δημοπρασία αγροτεμαχίων στα Σεβαστειανά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών. Η κα Παπαδοπούλου στάθηκε ουσιαστικά στο ίδιο μήκος κύματος με τους παραβρισκόμενους κατοίκους του χωριού θέτοντας και η ίδια τα δικά της ερωτήματα και μεταξύ άλλων θυμήθηκε την Ηλιακή Πέλλας ΜΙΚΕ, μια υπόθεση του 2022, ζητώντας να μάθει αν ταυτίζεται αυτή η υπόθεση με τη σημερινή αναφορικά με την περιοχή. 

Δείτε στο τέλος του παρακάτω βίντεο τα όσα ειπώθηκαν τον Νοέμβριο του 2022 για το θέμα της Πέλλας ΜΙΚΕ

Η τοποθέτηση της κας Παπαδοπούλου κατά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση

Από τη μεριά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Σουμελίδης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι είναι απέναντι σ' αυτές τις προσπάθειες οι οποίες πιστεύει ότι δεν ωφελούν τον πολίτη. Η τοποθέτηση του έχει ως εξής: 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, μάλιστα εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση:

Σήμερα στις 29/7 , πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίουτου Δήμου Σκύδρας με κύριο θέμα την παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων προς τοποθέτηση κι εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών πάνελ σε ιδιώτες. Συγκεκριμένα 28 τμημάτων γης συνολικής έκτασης 350 στρεμμάτων, η πλειοψηφία των οποίων είναι γύρω από τη δημοτική ενότητα των Σεβαστιανών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας με τον επικεφαλής της Γιάννη Σουμελίδη άμεσα ενημέρωσε τους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, ήδη από τις προηγούμενες μέρες, για το ξεπούλημα της γης τους που ετοιμαζόταν να γίνει. Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν κάτοικοι στο Δημαρχείο και να αναβληθεί η συνεδρίαση.
Το ζήτημα φυσικά της αντίδρασης είναι γιατί να παραχωρηθούν εκτάσεις που ανήκουν στον Δήμο Σκύδρας άρα και σε όλους τους δημότες του σε ιδιώτες που το μόνο που θα κάνουν είναι ναεκμεταλλευτούν αδρά τη γη προς όφελος τους, δίνοντας για αντίτιμο ψίχουλα και υποθηκεύοντας παράλληλα το μέλλον της ίδιας της γης , καθώς για όσο καιρό θα είναι τοποθετημένα τα πάνελ αλλά και για πολύ καιρό αργότερα, η γη θα είναι ακατάλληλη για άλλη χρήση. Μήπως η τιμή της κιλοβατώρας θα φθηνύνειόταν μόνο το φετινό καλοκαίρι έχουμε αύξηση 60% στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των υπόλοιπων παρόχων λόγω του περίφημου χρηματιστηρίου της ενέργειας -οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νόμοι αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης ;
Σήμερα οι κάτοικοι των Σεβαστιανών πέτυχαν μια μικρή νίκη αφού η συνεδρίαση του Συμβουλίου αναβλήθηκε προσωρινά. Νίκη απέναντι στη λογική που θέλει όλα τα κοινωνικά αγαθά να περνάνε σε χέρια ιδιωτών, νίκη απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή , που προκειμένου να συνταχθεί σε αυτή τη λογική και να μοιράσει οφέλη σε ημετέρους χωρίς αντιδράσεις, καλεί σε συνεδρίαση τουΔημοτικού Συμβουλίου στη μέση του κατακαλόκαιρου, όταν οι αγροτικές δουλειές είναι στη φούρια.
Παρά τις συνθήκες, οι κάτοικοι των Σεβαστιανών έδειξαν το δρόμο της αντίδρασης , κλιμακώνουν τον αγώνα. Προχωρούν σε συσκέψεις και δείχνουν το δρόμο για το πώς ο λαός μπορεί και πρέπει να αντισταθεί κόντρα στην παραχώρηση των λαϊκών αγαθών σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης και της χρησιμοποίησης της τεχνολογίας αλλά με άλλα κριτήρια που θα καλύπτουν τις λαικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων .
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας αγωνιζόμαστε μαζί τους για αποκλειστικά εθνικό φορέα διαχείρισης της ενέργειας, στο πλαίσιο της γενικότερης αλλαγής που επιδιώκουμε σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας ώστε να εξασφαλίζεται φθηνό ρεύμα σε όλο τον λαό με σαφή χωροθέτηση και σεβασμό στο περιβάλλον.
Καλούμε τον λαό της Σκύδρας να αγκαλιάσει και να συμπορευτεί με τους κατοίκους των Σεβαστιανών , γιατί ο δίκαιος αγώνας τους, τους αφορά.

ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΥΔΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ