close search results icon

Γιαννιτσά: ΙΧ χτύπησε μηχανάκι-Με σπασμένο πόδι ο οδηγός του δικύκλου

Τι αναφέρει και ποιες συμβουλές δίνει η σχολή οδηγών Καραλής. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Τροχαίο σοβαρό ατύχημα συνέβη σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου, μπροστά από το γνωστό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, στην 20η Οκτωβρίου. Σε ένα σημείο που έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα, καθώς είτε δεν υπάρχει η απαραίτητη προσοχή (κυρίως) είτε χρειάζονται κάποια ρυθμιστικά στοιχεία τα οποία πρέπει να ληφθούν. 

Δυστυχώς υπήρξε σοβαρός τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Εις εκ των μαρτύρων του σοβαρού συμβάντος η Σχολή Οδηγών "Καραλής" που όχι μόνο δινει την πληροφόρηση, αλλά και τις απαραίτητες οδηγίες προς τους δικυκλιστές, αυτούς δηλαδή που κινδυνεύουν περισσότερο, σε σχέση με τον οδηγό ενός ΙΧ, που ως έναν βαθμό είναι (ας πούμε) προστατευμένος.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα (σ.σ.: 15/7) δυστυχώς γίναμε μάρτυρες ενός τροχαίου ατυχήματος στη γνωστή διασταύρωση της 20ης Οκτωβρίου, μπροστά στον Κωτσόβολο, όπου δυστυχώς ένας μοτοσυκλετιστής χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε στο έδαφος με σπασμένο πόδι, συγκεκριμένα το οστό της κνήμης είχε σπάσει και είχε βγει από το δέρμα του άτυχου μοτοσυκλετιστή.
Δε θα μπω στη διαδικασία να εξετάσω αν φέρει ευθύνη ο μοτοσυκλετιστής ή ο οδηγός αυτοκινήτου.

ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ

Προς τους μοτοσυκλετιστές διότι αυτοί είναι οι πιο ευάλωτοι

ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Οι οδηγοί αυτοκινήτων βρίσκονται μέσα σε ένα σιδερένιο κουτί. Εσείς είστε εκτεθιμένοι. Σε ένα πιθανό τρακάρισμα ο οδηγός του αυτοκινήτου θα πληρώσει την υλική ζημιά και την αποζημίωση σε σας αν τραυματιστείτε ή στην οικογένεια σας αν πεθάνετε. Εσείς όμως θα ταλαιπωρηθείτε (αν είστε τυχεροί και επιζήσετε ή δεν αποκομίσετε κάποια αναπηρία...) με την αποκατάσταση της υγείας σας, φυσιοθεραπείες κλπ.

Οδηγείτε προσεκτικά με απώτερο στόχο να φτάσετε στον προορισμό σας σώοι και αβλαβείς.

Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι ταχεία ανάρρωση στο παλικάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ