close search results icon

"Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική" – ετήσιο μνημόσυνο των Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα (βίντεο/φωτογραφίες)

"Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική" – ετήσιο μνημόσυνο των Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα (βίντεο/φωτογραφίες)

Ο Μακεδονικός αγώνας και όλα όσα συνέβησαν δε σβήνουν από τη μνήμη και κάθε χρόνο έρχεται η στιγμή που η ιστορία ξαναακούγεται, η σπίθα ξαναανάβει και η ελληνική σημαία κυματίζει περήφανα. 

Κυματίζει περήφανα στα μνημεία που έχουν στηθεί για τους ήρωες που έδωσαν το αίμα τους αλλά και για τους αφανείς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους ώστε η Ελλάδα, όπως την ξέρουμε σήμερα, να είναι ελεύθερη και περήφανη. 

Και παρά τα όσα παράδοξα και αν συμβαίνουν υπάρχουν άνθρωποι, σύλλογοι, φορείς που δεν ξεχνούν και επαναφέρουν με τα μνημόσυνα και τις εκδηλώσεις την ιστορική αλήθεια στη δημοσιότητα. 

agras-migkas-karydia-pellanews-mg-0411.jpg

Μια τέτοια εκδήλωση έγινε και σήμερα, 2 Ιουνίου 2024 στο μνημείο των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα όπου πλήθος επισήμων και κόσμου απέδωσαν φόρο τιμής στους ήρωες.

agras-migkas-karydia-pellanews-mg-0557.jpg

Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση μέσα από την κάμερα του pellanews.gr με τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Διονύση Σταμενίτη και του Αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή καθώς και του εκπροσώπου από τον τόπο καταγωγής του καπετάν Άγρα, τους Γαργαλιάνους Δήμου Τρυφιλίας

Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε ως κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Έδεσσας Ιωάννης Τσεπκεντζής

Πλούσιο Φωτορεπορτάζ και από την κατάθεση στεφάνων ενώ μετά τον Εθνικό Ύμνο ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στο χωριό Καρυδιά, με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα από τον κ. Γιουματζίδη Δημήτριο του συλλόγου απογόνων Μακεδονομάχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ