close search results icon

"Ηχηρό μήνυμα δικαιοσύνης από την Πέλλα: Μαζικές συγκεντρώσεις σε Γιαννιτσά, Έδεσσα και Αριδαία"

"Ηχηρό μήνυμα δικαιοσύνης από την Πέλλα: Μαζικές συγκεντρώσεις σε Γιαννιτσά, Έδεσσα και Αριδαία"


Σήμερα, Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025, οι κάτοικοι της Πέλλας βγήκαν στους δρόμους με ένα δυνατό μήνυμα διαμαρτυρίας, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις με το σύνθημα «Δεν έχω οξυγόνο». Στις πόλεις των Γιαννιτσών, της Έδεσσας και της Αριδαίας, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν, απαιτώντας δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν το πρωί, με κεντρικό αίτημα την απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις μεταφορές και τις υποδομές της χώρας. Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, από μαθητές και φοιτητές έως οικογένειες και εργαζόμενους, βρέθηκε στους δρόμους κρατώντας πλακάτ με μηνύματα όπως «Οι ζωές μας μετράνε» και «Δεν είναι ατύχημα, είναι έγκλημα».

screenshot-20250126-132228-instagram.jpg
Αριδαία


Στα Γιαννιτσά, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της πόλης, με συμμετοχή συλλόγων και πολιτιστικών φορέων. Στην Έδεσσα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο πάρκο μικρών Καταρρακτών δημιουργώντας μια συγκλονιστική εικόνα, ενώ στην Αριδαία οι πολίτες κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αδιαφορία και την ανευθυνότητα.

screenshot-20250126-132154-instagram.jpg
Έδεσσα


Το σύνθημα «Δεν έχω οξυγόνο», που έγινε σύμβολο της κινητοποίησης, προέρχεται από ηχητικά ντοκουμέντα επιζώντων που περιέγραφαν τη φρίκη της σύγκρουσης στα Τέμπη. Οι πολίτες της Πέλλας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται και τη διασφάλιση πως τέτοιες τραγωδίες δεν θα επαναληφθούν.

screenshot-20250126-140245-instagram.jpg
Γιαννιτσά


Οι σημερινές συγκεντρώσεις ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, καλώντας σε άμεσες δράσεις για τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια. Η Πέλλα, με τη δυναμική της συμμετοχή, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η φωνή των πολιτών μπορεί να ακουστεί δυνατά, όταν ενώνονται για έναν δίκαιο σκοπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ