close search results icon

Ηράκλειο: Τι καταγγέλλει ο διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή

Ο διευθυντής του σχολείου, που δέχτηκε επίθεση από τον μαθητή επειδή ενημέρωσε τους γονείς του.

Ηράκλειο: Τι καταγγέλλει ο διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή

Ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ο μαθητής που επιτέθηκε στον διευθυντή του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου και ο πατέρας του που συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο ανήλικος, μαθητής της Β΄ τάξης του Γυμνασίου, εμφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, όπου ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και δήλωσε πως έχει μετανιώσει για την συμπεριφορά του.

«Έχω εκδορές και ένα θλαστικό τραύμα»

Ο διευθυντής του σχολείου, που δέχτηκε επίθεση από τον μαθητή επειδή ενημέρωσε τους γονείς του ότι συμμετείχε σε κατάληψη την προηγούμενη ημέρα, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για το περιστατικό.

«Στις 8:10, ενώ πήγαινα στο σχολείο για την πρωινή μάζωξη των μαθητών, λίγο έξω από την πόρτα, την εξώπορτα, με πλησίασε ένας μαθητής, με ρώτησε γιατί ειδοποίησα τον πατέρα του για μία κατάληψη που είχε κάνει, του εξήγησα ότι αυτός είναι ο ρόλος μου, πρέπει να ενημερώνω τους γονείς για να μπορέσουν και αυτοί να βοηθήσουν και αμέσως μου επιτέθηκε στο πρόσωπο. Έχω εκδορές χέρια, πόδια και πιο σοβαρό ένα θλαστικό τραύμα στον αριστερό καρπό», είπε αρχικά.

Ερωτώμενος αν είχε παραβατική συμπεριφορά ο 15χρονος, ο διευθυντής του σχολείου απάντησε: «Μέσα στα όρια της παραβατικής συμπεριφοράς που έχουν τα παιδιά στο σχολείο και το αντιμετωπίζαμε, γιατί τον έχω μαθητή δύο χρόνια τώρα. Αλλά δεν περιμέναμε ότι θα φτάσουμε μέχρι εκεί. Ο πατέρας ήταν συνεργάσιμος, απλά έχω αντιληφθεί ότι αδυνατούσε και ο ίδιος να ελέγξει την συμπεριφορά του παιδιού όταν είχε εξάρσεις».

Θα κινηθεί νομικά; «Δεν έχει νόημα γιατί ούτως ή άλλως η επίθεση σε εκπαιδευτικό είναι αυτεπάγγελτο. Και δεν θέλω να το κάνω γιατί πιστεύω ότι πρέπει να δούμε το θέμα με άλλο τρόπο. Έχω δεχθεί και απειλές σε άλλες περιπτώσεις από γονείς αλλά σταματούσε το πράγμα εκεί. Και όχι μόνο μία φορά. Πολλές φορές οι γονείς, υπερασπίζονται το παιδί είτε έχει δίκιο είτε άδικο, και δεν αποδέχονται αυτά που τους λένε οι καθηγητές», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία απαξίωση. Ζητάμε από την πολιτεία να θωρακίσει τα σχολεία. Να βάλει ειδικούς στα σχολεία που να μπορούν να αντιμετωπίζουν καταστάσεις τέτοιες, προβληματικές, με τα παιδιά. Είμαστε αθωράκιστοι. Καθηγητές και δάσκαλοι αφημένοι στην μοίρα τους. Να τα κάνουν όλα, από τον υδραυλικό μέχρι τον ψυχολόγο».

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ