close search results icon

Η Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεοχωρίου

Η Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεοχωρίου



Με βαθιά κατάνυξη και πλήθος πιστών τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης η Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεοχωρίου. Της Ιεράς Ακολουθίας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας κ. Στέφανος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, προσφέροντας λόγους πνευματικής οικοδομής στους παρισταμένους.

20250416-192558.jpg
20250416-192654.jpg



Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ταπείνωση του Κυρίου, ο οποίος έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του, δίνοντάς μας το αιώνιο παράδειγμα διακονίας και αγάπης. Τόνισε το βάθος του μυστηρίου της καθαρότητας της ψυχής και αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το οποίο παρέδωσε ο Χριστός κατά τον Μυστικό Δείπνο. Η Θεία Κοινωνία, όπως υπογράμμισε, είναι «το φάρμακο των φαρμάκων», το μέσο της ένωσης του ανθρώπου με τον Θεό. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην προδοσία του Ιούδα, τονίζοντας την τραγικότητα της απώλειας που προκύπτει από την απόρριψη της θείας αγάπης.

20250416-202248.jpg


Στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Νίκος Παρούτογλου, ο οποίος είχε θερμή και εγκάρδια συνομιλία με τον Θεοφιλέστατο, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Χατζηδημητριάδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου, δίνοντας όλοι μαζί το παρόν σε μία βραδιά πνευματικής ανάτασης.

20250416-195157.jpg
20250416-195732.jpg



Συλλειτούργησαν με τον Θεοφιλέστατο ο εφημέριος του χωριού, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος, ένας άξιος και σεβάσμιος ιερέας, καθώς και ο διάκονος Ιωάννης, συμβάλλοντας όλοι στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της ακολουθίας.

20250416-192924.jpg


Η τοπική κοινωνία του Νεοχωρίου έζησε μια βραδιά πνευματικής ανάτασης, γεμάτη συγκίνηση και πίστη, ενόψει της κορύφωσης της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.

20250416-212537.jpg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ