close search results icon

Η συνταγή της ημέρας -Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Η συνταγή της ημέρας  -Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Μια παραδοσιακή εκδοχή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Υλικά

Μερίδες: 4

600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο

80 γρ. ρύζι γλασέ

1 κρεμμύδι τριμμένο

4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

¼ κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο

1 αυγό

1 κουτ. σούπας ξίδι

1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

αλάτι

μαύρο πιπέρι

Επιπλέον για το μαγείρεμα

2 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

2 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες

400 γρ. πηχτή σάλτσα ντομάτας

800 ml νερό

30 ml ε.π. ελαιόλαδο


Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό για 10΄. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, ζυμώνουμε καλά και ιδανικά αφήνουμε τον κιμά στην άκρη για 20΄.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, βράζουμε για 15΄ σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 3

Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και βράζουμε για 40' σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 4

Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα όταν η σάλτσα τους μοιάζει «δεμένη», αλλά όχι πολύ πηχτή. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ