Η συνταγή της ημέρας -Γιουβαρλάκια κοκκινιστά
Μια παραδοσιακή εκδοχή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά
Υλικά
Μερίδες: 4
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο
80 γρ. ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο
1 αυγό
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Επιπλέον για το μαγείρεμα
2 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
2 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
400 γρ. πηχτή σάλτσα ντομάτας
800 ml νερό
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό για 10΄. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, ζυμώνουμε καλά και ιδανικά αφήνουμε τον κιμά στην άκρη για 20΄.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, βράζουμε για 15΄ σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και βράζουμε για 40' σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 4
Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα όταν η σάλτσα τους μοιάζει «δεμένη», αλλά όχι πολύ πηχτή. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
cantina.protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Κάλαντα στην Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
24 Δεκεμβρίου 2024 -
Από τα έθιμα του Δωδεκαημέρου (μέρος Β΄)
24 Δεκεμβρίου 2024 -
Έδεσσα: Ευχές από τη "Συνεργασία Ευθύνης"
24 Δεκεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ