close search results icon

Η Ζάκυνθος τίμησε τον Άγιο Καλλίνικο

Η Ζάκυνθος τίμησε τον Άγιο Καλλίνικο

Η Ζάκυνθος τίμησε σήμερα τον Άγιο Καλλίνικο 

Ως γνωστόν πλέον, ο προ ολίγων ετών αγιοδιακηρυχθείς Μητροπολίτης Καλλίνικος Εδέσσης, τιμάται στις 8 Αυγούστου. Στην Ενορία μας όμως, στο Βανάτο Ζακύνθου, για λόγους πρακτικούς, η αγία μνήμη Του θα τιμηθεί αύριο, Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024, μάλιστα δε στον Ναό της Φανερωμένης.


Εκεί θα εκτίθενται για προσκύνηση η ιερά Εικόνα και αποτμήματα λειψάνων Του. Τόσον η εκφραστική εικόνα, όσο και η καλαίσθητη λειψανοθήκη, αποτελούν ευλαβικές προσφορές του ζεύγους Marie Diou και Stamatios Zoulas, δεδομένου ότι η κ. Δίου είχε γνωρίσει εκ του πλησίον τον νέο Άγιο, ως Μητροπολίτη της γενέτειρά της.


Α) Κατά την Θεία Λειτουργία, το ζεύγος Ζούλα-Δίου θα προσφέρει την Αρτοκλασία που θα γίνει κατά την εύσημο ημέρα της εορτής, ο δε κ. Σταμάτιος Ζούλας, καλός θεολόγος και ιεροψάλτης, αλλά και τακτικός κήρυκας του θείου λόγου στην Ενορία Βανάτου, θα ομιλήσει με θέμα: "Ένας άγιος ανάμεσά μας: ο Μητροπολίτης Εδέσσης Καλλίνικος! Υπάρχει, άραγε, προοπτική και για εμάς;;;" Αρχή Όρθρου: 7.45 π.μ. Απόλυση Ευχαριστιακής Συνάξεως: 10.15 π.μ.


Β) Το δειλινό της ίδιας ημέρας (Κυριακής, 11/8), από ώρα 8 έως 9.15 μ.μ., μετά την Παράκληση προς την Παναγία, θα αναγνωσθούν οι Χαιρετισμοί (24 Οίκοι) προς τον Άγιο Καλλίνικο.


Όσοι πιστοί και φιλάγιοι, προσέλθετε στις ανωτέρω λατρευτικές - λειτουργικές ευκαιρίες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ