close search results icon

Ιγνατιάδου για πρώην στρατόπεδο Σκύδρας: «επιτυχία για τον Δήμο μας-ένα ακίνητο που εκτιμάται περί τα 4εκ ευρώ»

Ιγνατιάδου για πρώην στρατόπεδο Σκύδρας: «επιτυχία για τον Δήμο μας-ένα ακίνητο που εκτιμάται περί τα 4εκ ευρώ»

Αδιαμφισβήτητα το αίσιο τέλος της διεκδίκησης από τον Δήμο Σκύδρας της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Δούμτσα Μαργαρίτη είναι μια επιτυχία την οποία ανέμενε ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου με την ελπίδα σε μια τόσο μεγάλη έκταση να δει να πραγματοποιείται κάτι όμορφο, κάτι μεγαλεπήβολο, κάτι που να αναβαθμίζει τη Σκύδρα και την ευρύτερη περιοχή.

Εδώ και πολλά χρόνια η έκταση αυτή αποτελούσε αντικείμενο διενέξεων από την άποψη ότι όλοι ήθελαν να περάσει στα χέρια του Δήμου και να αρχίσει να αξιοποιείται. Δεν είναι και ότι καλύτερο δίπλα στον αστικό ιστό να υπάρχει μια περιοχή που όλοι ξέρουμε και βλέπουμε ότι μεταξύ άλλων αποτελεί σκουπιδότοπο με τον κίνδυνο πυρκαγιάς ορατό. Και μην ξεχνάτε τους αγώνες που έδωσε στο παρελθόν αυτός ο τόπος ώστε να μην αποτελέσει το πρώην στρατόπεδο hot spot λαθρομεταναστών με ότι αυτό θα προκαλούσε στη μικρή κοινωνία της Σκύδρας! 

Από το 2020 αναμένουμε τα συμβόλαια τόνισε η Δήμαρχος για την έκταση των 206στρεμμάτων, η οποία περνάει στα χέρια του Δήμου κατά πλήρη κυριότητα, με το ΤΕΘΑ να καθυστερούσε τη διαδικασία λόγω εκκρεμοτήτων με το ΕΝΦΙΑ, όπως εξήγησε.

Τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τη Δήμαρχο να υπογράψει το συμβόλαιο ενώ σε ερώτηση της κας Παπαδοπούλου για το αν υπάρχει κάποιο πλάνο, η κα Ιγνατιάδου είπε ότι επιθυμεί να δημιουργηθεί ένας ξενώνας φιλοξενίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες που χάνουν τους γονείς τους. Σωστά τόνισε ότι είναι ένας χώρος που πολλά πράγματα μπορούν να υλοποιηθούν με τη βοήθεια πάντα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. «Εμείς βάζουμε ένα λιθαράκι» είπε χαρακτηριστικά.

Μεγάλη επιτυχία, λοιπόν, αυτή η εξέλιξη για τον Δήμο Σκύδρας. Αν και υπάρχουν, βεβαίως, ενστάσεις για τον τρόπο χειρισμού της διεκδίκησης, διότι πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που απομακρύνθηκε ο στρατός, εν τέλει σήμερα πρέπει ο Δήμος να κοιτάξει το μέλλον και να ετοιμαστεί να αρπάξει τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν και ας ελπίσουμε να μην γίνει αυτό το περιουσιακό στοιχείο άλλο ένα Λουτροχώρι με τις αναξιοποίητες ιαματικές πηγές!

Δείτε τη συζήτηση από το ΔΣ. Το 5ο θέμα την ημερήσιας διάταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ