close search results icon

Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο

Η έλευση του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έφερε την… άνοιξη και την σταθερότητα στην ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη.

Μια… περίεργη σεζόν πλησιάζει στο τέλος της για τον ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τη φάση των Play out της Basket League, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα Play off του πρωταθλήματος.

Αναμφίβολα, η χρονιά δεν κύλησε όπως αναμενόταν το περασμένο καλοκαίρι, με τον Φώτη Τακιανό να βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας. Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός δεν πέτυχε, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα από τις αρχές του 2024, όταν οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν στο παρκέ όλες τις αδυναμίες τους, χάνοντας αρχικά τον στόχο του Basketball Champions League και στη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον πιο δραματικό τρόπο.

Παρά τις λάθος επιλογές το περασμένο καλοκαίρι και τα πολλά σκαμπανεβάσματα του ρόστερ ο Δικέφαλος κατάφερε να βρει τον εαυτό του, έστω και στα τελευταία παιχνίδι, ώστε να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής. Η περσινή πορεία του Δικεφάλου στην Basket League και η κατάκτηση της 4ης θέσης ήταν αναμφίβολα επιτεύγμα με βάση την αξία του ρόστερ. Μια ανάλογη πορεία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν ξεκινάς να χτίζεις το ρόστερ σου σχεδόν από το μηδέν, κρατώντας στο σύνολο δύο παίκτες και τον προπονητή. Κανείς δεν περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε ένα τόσο δύσκολο έργο την φετινή σεζόν, ωστόσο με δεδομένο πως υπάρχουν αρκετές ομάδες με υψηλότερο από εκείνον μπάτζετ, είναι σημαντικό που κατάφερε να είναι αξιοπρεπής στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Φυσικά, δεν λογίζεται ως μπασκετικό επίτευγμα η 8η θέση, ωστόσο με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί και τη δυσκολία του Δικεφάλου να σταθεροποιήσει το ρόστερ του, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι τα κατάφερε. Σε μια χρονιά που αγωνίστηκαν με τα «ασπρόμαυρα» 12 διαφορετικοί ξένοι και οι προσθαφαιρέσεις ήταν πολλές και συνεχόμενες, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να μπουν στα Play off. Μπορεί στα Play out να μην υπήρχαν πολλές ομάδες με ανάλογο brand name, όπως το δικό του -με εξαίρεση την ΑΕΚ– ωστόσο υπήρχαν κλαμπ που ήταν πολύ ανταγωνιστικά σε όλη τη διάρκεια της Basket League.

Η έλευση του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έφερε την… άνοιξη και την σταθερότητα στην ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη. Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην Αμερική και το NBA, κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στον ΠΑΟΚ. Η εμπειρία του στο υψηλότερο επίπεδο, σε συνδυασμό με το αστείρευτο ταλέντο του, έκαναν τους «ασπρόμαυρους» πιο δυνατούς σε άμυνα και επίθεση και άκρως ανταγωνιστικούς στα τελευταία κομβικά παιχνίδια της σεζόν. Την σταθερότητα και την… ηρεμία βρήκε, όμως, και ο Αμερικανός σταρ, ο οποίος ήρθε στη Θεσσαλονίκη με στόχο να δουλέψει πραγματικά.

Μπορεί το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος να μην συγκρίνεται με αυτό του NBA, καθώς απέχουν έτη φωτός το ένα με το άλλο, ωστόσο ο KPJ θέλησε να βρει τον χαμένο του εαυτό. Το γεγονός πως μιλά για τον ΠΑΟΚ με τόσο κολακευτικά λόγια, δείχνει πόσο πραγματικά ευγνώμων νιώθει για την ευκαιρία, που του δόθηκε. Στην Αμερική είναι θέμα συζήτησης στα social media κάθε εβδομάδα οι επιδόσεις του Πόρτερ, με τις ομάδες να… κρυφοκοιτάζουν τα πεπραγμένα του.

«Η επιλογή μου, αν δεν είναι το NBA, θα είναι ο ΠΑΟΚ», επανέλαβε αρκετές φορές ο Πόρτερ στη διάρκεια των δηλώσεών του, μετά το παιχνίδι με το Μαρούσι. Οι προθέσεις του Αμερικανού γκαρντ είναι γνωστές, το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο και σίγουρα κάποια στιγμή θα επιστρέψει στο NBA.

Είναι πολύ σημαντικό, όμως, πως αγάπησε και αγαπήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα γύρω από την ομάδα και βοήθησε το σύνολο του Στάθη Νεραντζάκη να εισέλθει στα Play off, που είναι και ο μοναδικός στόχος που απομένει.

Το «εμπόδιο» του Παναθηναϊκό είναι μεγάλο και αρκετά απαιτητικό, αφού αποτελεί ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ της Ευρώπης. Η πορεία στα Play out συνοδευόταν με ένα «πρέπει» και μια «υποχρέωση» για να βρεθεί στην post season της Basket League. Πλέον, ο Δικέφαλος δεν έχει να χάσει τίποτα, διότι η ποιοτική διαφορά είναι τεράστια και θα αγωνιστεί, έχοντας ως στόχο να πετύχει ένα μπασκετικό… θαύμα.

Το σύνολο του Αταμάν τερμάτισε δεύτερο στην κανονική διάρκεια της EuroLeague, κάτι που δείχνει και πόσο απαιτητική είναι η διασταύρωση μαζί του στα Play off, αγωνιζόμενος μάλιστα με μειονέκτημα έδρας. Παρόλα αυτά, με την αύρα του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ τίποτα δεν μπορεί να προδικάζεται. Άλλωστε είναι γνωστό...ο ΠΑΟΚ είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο!

πηγή: inpaok.com - Όλγα Χιονίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ