close search results icon

Καρδιοχειρουργικό Συμπόσιο: Από τη χρυσή δεκαετία του ’90 στην νέα εποχή

Οι επτά σοφοί προσκεκλημένοι μίλησαν για το πρωτοποριακό τους έργο.

Η SK CONGRESS οργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 28/5/2024 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής το ιστορικό συμπόσιο «Επτά Σοφοί Καρδιοχειρουργοί της Δεκαετίας του '90». Ο κ. Σωτήριος Πράπας, Δ/ντης της Α' Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ερρίκος Nτυνάν Hospital Centre» εμπνεύστηκε το ξεχωριστού αυτό συμπόσιο και «ενορχήστρωσε» μια μοναδική εμπειρία για το αθηναΪκό κοινό και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους. Ο αριθμός επτά που επέλεξε ο κ. Πράπας ως σύμβολο της σοφίας της κοσμικής δημιουργίας, στάθηκε αφορμή για την συνάντηση παλαιότερων και νεότερων επιστημόνων με παγκόσμιο κύρος και πορεία.

Οι επτά σοφοί προσκεκλημένοι, D. Angelini (UK), F. Benetti (Argentina), A.M. Calariore (Italy), T. Salerno (USA), H. Suma (Japan), N. Trehan (India), V. Subramanian (USA),γνωστοί στην διεθνή επιστημονική κοινότητα ως «γίγαντες της καρδιοχειρουργικής», μίλησαν για το πρωτοποριακό τους έργο και τιμήθηκαν για την συνεισφορά τους στην επιστήμη της καρδιοχειρουργικής. Με σεμνότητα και γενναιοδωρία που χαρακτηρίζει τις αυθεντικές ιδιοφυείς προσωπικότητες, μοιράστηκαν με το κοινό την ευκαιρία για ένα νοερό ταξίδι στο κόσμο της καρδιοχειρουργικής από την εποχή του 1990 μέχρι σήμερα. Πραγματοποιώντας μια αρμονική σύζευξη, επτά νεότεροι καρδιοχειρουργοί μίλησαν για την εξέλιξη της επιστήμης τους την τρίτη χιλιετία, ως αντάξιοι συνεχιστές μιας πορείας που αντιμετωπίζει με επιτυχία την πρόκληση της νέα ψηφιακής εποχής και της τεχνητής νοημοσύνης. Οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο απόλαυσαν τις διαλέξεις των G. Puscas (USA), S. Prapas (Eλλάδα), G. Torregrossa, D. Taggart (UK),I. Kανακάκης (Ελλάδα), ενώ με διαδικτυακή σύνδεση μίλησε ο M. Kelly (UK).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν o κ. Γ. Πατούλης,Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Θ. Χαραμής Πρόεδρος του "Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center", ο κ. Roberto Greco Διευθύνων Σύμβουλος του "Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center" και άλλοι κορυφαίοι Έλληνες καρδιοχειρουργοί και γιατροί άλλων ειδικοτήτων.

Την παρουσίαση της εξαιρετικής βραδιάς στο επιβλητικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής ανέλαβε ο Α. Κωστάλας με την κρυστάλλινη φωνή του, ενώ παράλληλα η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου.
Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε με τησυνεργασία της«Εταιρείας Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων» και τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών θώρακος-Καρδιάς, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Ειδικών Εξωσωματικής Κυκλοφορίας και τέλος από την World Society of Cardiovascular & Thoracic Surgeons.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες: Cardio Innovation, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Spine Action, Medtronic, Kalteq, Sofmedica, Edwards, Ιnnovis, GΚardia, Medical Horizons, Adelco, Cardiosynergy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ