close search results icon

Κλήρωση ΠΑΟΚ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους αντιπάλους του Δικεφάλου!

Οκτώ οι αντίπαλοι του ασπρόμαυρου "Δικέφαλου" με μονά παιχνίδια. 

Κλήρωση... φωτιά για τον ΠΑΟΚ που έχει μπροστά του μεγάλες προκλήσεις με φόντο την Ευρώπη. Το SDNA σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κλήρωση των πρωταθλητών Ελλάδος που μεταξύ άλλων θα βρεθούν και στο «Θέατρο των Ονείρων» απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οκτώ οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ με μονά παιχνίδια, αντιμετωπίζοντας τους τέσσερις εξ αυτών στην Τούμπα και τους άλλους τέσσερις εκτός έδρας, μεταξύ των οποίων η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Σοσιεδάδ, η Γαλατάσαραϊ και η Ρίγα. Αντιστοίχως μπροστά στο κοινό του θα παίξει με τις Σλάβια Πράγας, Φερεντσβάρος, Πλζεν και Στεάουα Βουκουρεστίου. Και το SDNA σας βάζει από νωρίς σε ρυθμούς και mood... χειμώνα, με άρωμα Ευρώπης για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Εντός Έδρας:

Η Σλάβια Πράγας του Έλληνα, Χρήστου Ζαφείρη

Ξεκίνησε φέτος την ευρωπαϊκή της πορεία από τα προκριματικά του Champions League. Στον 3ο προκριματικό απέκλεισε με 2 νίκες την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και 4-1 συνολικό σκορ, ενώ στα playoffs αντιμετώπισε την Λιλ. Στον πρώτο αγώνα στην Γαλλία ηττήθηκε με 2-0, σκορ που προσπάθησε να ανατρέψει στην ρεβάνς της Πράγας, αλλά αρκέστηκε στο 2-1 υπέρ της και πρόκριση στο League Phase του Europa League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, προπονητής είναι ο Γίλντριχ Τρπισόβσκι, ενώ τα αστέρια του ρόστερ είναι ο Τσόρι, ο Μάζοπουστ αλλά και ο δικό μας, Χρήστος Ζαφείρης. Αιώνια η εγχώρια κόντρα για το πρωτάθλημα με την συμπολίτισσα Σπάρτα με αποκορύφωμα το περσινό πρωτάθλημα, όπου κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική υπέρ της Σπάρτα. Φέτος, ξεκίνησε με 4 νίκες και 1 ισοπαλία ενώ έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ. Για την ιστορία, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος με την Σλάβια, καθώς πριν από 22 χρόνια είχαν συναντηθεί στον 3ο γύρο του Κυπέλλου UEFA (1-0 στην Τούμπα και 4-0 εκτός).

Φερεντσβάρος, μία ομάδα που επιβάλλει τα τελευταία χρόνια την κυριαρχία της

Η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια της Φερεντσβάρος ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς απέκλεισε με δύο νίκες την πρωταθλήτρια Ουαλίας, The New Saints. Στον 3ο όμως τα βρήκε σκούρα καθώς απέναντί της βρέθηκε η σκληροτράχηλη, Μίντιλαντ. Οι πρωταθλητές Δανίας πέταξαν εκτός τους Μαγυάρους με συνολικό σκορ 3-1, κάτι που οδήγησε την Φερεντσβάρος στο Europa League. Στα playoffs της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι, σε εκτός έδρας παιχνίδι, την Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Έχει έξι σερί πρωταθλήματα, επιβάλλοντας τα τελευταία χρόνια την κυριαρχία τους εντός συνόρων.

Και η φετινή σεζόν ξεκίνησε ιδανικά για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, μετρώντας τρεις νίκες, χωρίς να παραβιαστεί ούτε μία φορά η εστία τους. Για την ιστορία, η τελευταία φορά που ο Δικέφαλος αντιμετώπισε ουγγρική ομάδα εντός έδρας ήταν και πάλι για το Europa League, με αντίπαλο την... τότε Βίντι. Όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας, πρωτεργάτης της είναι ο Ολλανδός Πασκάλ Γιάνσεν, ενώ τα αστέρια της ομάδας είναι ο Ούγγρος επιθετικός Μπαρνάμπας Βάργκα και ο Ισραηλινός Αμπού Φάνι Μοχάμεντ. Ο Δικέφαλος θα συναντήσει και έναν παλιό γνώριμο, καθώς στο ρόστερ βρίσκεται ο Άντερσον Εσίτι, ο οποίος όμως δεν έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Η 3η δύναμη πλέον της Τσεχίας είναι και αυτή στον δρόμο των ασπρόμαυρων. Ο λόγος για την Βικτόρια Πλζεν, η οποία παρ' όλο που δεν μπορεί να συγκριθεί με τις δύο ομάδες της πρωτεύουσας Σλάβια και Σπάρτα, είναι σταθερά στην 3η θέση εντός συνόρων ενώ πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, πέρσι έφτασε, όπως και ο ΠΑΟΚ, μέχρι τα προημιτελικά του Conference League, όπου και αποκλείστηκε από την φιναλίστ Φιορεντίνα.

Στα φετινά προκριματικά ξεκίνησε από τον 3ο γύρο του Europa League, όπου και απέκλεισε εύκολα με δύο νίκες την αδύναμη Ουκρανική Κρυβμπάς, ό,τι έκανε και στα πλέι οφ -αυτήν την φορά- επί της Χαρτς με δύο νίκες και 2-0 συνολικό σκορ. Έτσι προκρίθηκε εύκολα στην League Phase του Europa League. Η Βικτόρια Πλζεν θα είναι η 4η διαφορετική τσέχικη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Δικέφαλος. Στο φετινό πρωτάθλημα, οι Τσέχοι ξεκίνησαν με 4 νίκες και 1 ισοπαλία με το χαρακτηριστικό ένα γκολ παθητικό να λέει πολλά για την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Μίροσλαβ Κούμπεκ. Από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο Έρικ Γίρκα και ο Ντάνιελ Βασούλιν, οι οποίοι αμφότεροι ξεκίνησαν σκοράροντας κατά ριπάς σε Τσεχία και Ευρώπη.

Στεάουα Βουκουρεστίου, η βασίλισσα της Ρουμανίας και του... Μπεκάλι

Δεν κατάφεραν να βρεθούν στα play off του Champions League, καθώς αποκλείστηκαν από Μάλμε και Σπάρτα Πράγας αντίστοιχα, αλλά θα τεθούν αντιμέτωποι στο Europa League στην Τούμπα. Είναι θεωρητικά από τις πιο βατές αντιπάλους του ΠΑΟΚ, με αξία 35 εκατομμυρίων και προπονητή τον γνώριμο από το πέρασμά του στον Δικέφαλο και τον Παναθηναϊκό μεταξύ άλλων, Ηλία Χαραλάμπους.

Το ρόστερ απαρτίζεται κυρίως από Ρουμάνους που είχαν συμμετοχή και στο πρόσφατο Euro, με τον αρχηγό Ολάρου των 7 εκατομμυρίων να ξεχωρίζει, μαζί με τον Τανάσε.

Eκτός Έδρας:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι συστάσεις... περιττές!

η συνέχεια του ρεπορτάζ από την Ελένη Μπούντου και τον Μιχάλη Κουτσουγιάννη στο :

https://www.sdna.gr/podosfairo/1230330_klirosi-paok-ola-osa-prepei-na-xerete-gia-toys-antipaloys-toy-dikefaloy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ