close search results icon

Κουρέτας: Απομακρύνθηκε το 99% των νεκρών ψαριών - Επεισόδιο με Μπέο

Δήλωσε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί άδεια κολύμβησης για όλες τις παραλίες.

Κουρέτας: Απομακρύνθηκε το 99% των νεκρών ψαριών - Επεισόδιο με Μπέο

Το 99% των νεκρών ψαριών έχει απομακρυνθεί από τον Παγασητικό, ενημέρωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε 270 τόνοι νεκρών ψαριών οδηγήθηκαν σε αποτέφρωση, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ 4-5 τόνοι οδηγήθηκαν σε υγειονομική ταφή, η οποία σύμφωνα με τον περιφερειάρχη έγινε σε χώρο ασφαλή στο Δήμο Βελεστίνου αφού είχε εκδοθεί η περιβαλλοντική άδεια.

Παράλληλα, ο κ. Κουρέτας δήλωσε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί άδεια κολύμβησης για όλες τις παραλίες του Βόλου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας.

Όσον αφορά την απόδοση ευθυνών είπε ότι «όλοι έβγαλαν την ουρά τους απ’ έξω. Οργανισμός Λιμένος Βόλου, Δήμος Βόλου, ΤΕΟΒ, Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας κι έπρεπε εμείς να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση με τα νεκρά ψάρια, όπως και κάναμε».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το gegonota news, νέο επεισόδιο επιχείρησε να προκαλέσει σήμερα ο Αχ. Μπέος ο οποίος λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι εμφανίστηκε, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, στο ανενεργό λατομείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου γίνεται η υγειονομική ταφή των νεκρών ψαριών. Εκεί βρισκόταν η αντιπεριφερειαρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία είχε μεταβεί για να επιβλέψει την διαδικασία, παρουσία ειδικών επιστημόνων της Κτηνιατρικής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ο Αχ. Μπέος, για μια ακόμη φορά εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτα, ο οποίος όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου, ζητώντας να επέμβουν για την απομάκρυνσή του από τον χώρο. Τελικά ο Αχ. Μπέος έφυγε αφού προηγουμένως προέβη σε δηλώσεις, σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας, ότι ενημερώθηκε πως τηρείται αυστηρά η νόμιμη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι ο Βόλος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για ένα μήνα, ενώ έχει διαταχθεί από τον Άρειο Πάγο κατεπείγουσα έρευνα για τις αιτίες της οικολογικής καταστροφής.

πηγή: efsyn.gr

*κεντρική φώτο: Εικόνα από τον χείμαρρο του Ξηριά στον Βόλο, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ