close search results icon

Λάκης Βασιλειάδης: Στα Άγονα και το Κ.Υ. Κρύας Βρύσης, Άρνισσας & Σκύδρας

Λάκης Βασιλειάδης: Στα Άγονα και το Κ.Υ. Κρύας Βρύσης, Άρνισσας & Σκύδρας

Λάκης Βασιλειάδης: Στα Άγονα και το Κ.Υ. Κρύας Βρύσης, Άρνισσας& Σκύδρας

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης ενήργησε άμεσα μετά την έκδοση της αρχικής ΚΥΑ του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την διεύρυνση των κριτηρίων για τις άγονες περιοχές στις οποίες παρατηρείται το φαινόμενο των διαδοχικών άγονων προσλήψεων για μόνιμο ιατρικό προσωπικό προκειμένου να ενταχθούν οι περιοχές οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονταν σε αυτή. Ο Υπουργός κ. Α. Γεωργιάδης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά του Λάκη Βασιλειάδη και το επόμενο διάστημα πρόκειται να περιλάβει τις περιοχές της Κρύας Βρύσης, της Άρνισσας και της Σκύδρας στην συμπληρωματική ΚΥΑ που θα εκδοθεί.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ΚΥΑ περιλήφθηκαν στις άγονες περιοχές τύπου Α’ τα Γιαννιτσά, η Έδεσσα και η Αριδαία. Άμεσα, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πως είναι σημαντικό να προστεθούν και τα Κέντρα Υγείας της Κρύας Βρύσης, της Άρνισσας και της Σκύδρας, καθώς πρόκειται για παραμεθόριες και άγονες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται σχετικά σε μεγάλη απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα της περιφερειακής ενότητας. Πλέον, με τη δημοσίευση της νέας συμπληρωματικής ΚΥΑ, ολόκληρη η Πέλλα θα ενταχθεί στις άγονες περιοχές για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και την οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται στους ήδη υπηρετούντες.

Σχετικά με την εξέλιξη αυτή ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Είναι σημαντικό που το υπουργείο ακούει τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα. Η υγεία αποτελεί μια βασική μου προτεραιότητα και συνεχίζω να παρακολουθώ στενά τα ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των δομών και των υπηρεσιών υγείας της περιοχής μας, διεκδικώντας αλλά και προωθώντας τις προτάσεις προς τους αρμόδιους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ