close search results icon

Μητσοτάκης: Αυτοψία στο νοσοκομείο Παίδων - Συνοδευόμενος από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Μητσοτάκης: Αυτοψία στο νοσοκομείο Παίδων - Συνοδευόμενος από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Αυτοψία στην ανακαίνιση του νοσοκομείου Παίδων θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν το Νοσοκομείο Παίδων, όπου έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες στα χίλια τετραγωνικά μέτρα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο είναι σε λειτουργία και απομένει η παράδοση άλλων 600 τ.μ..

Ο κ. Μητσοτάκης θα δει από κοντά τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και της δουλειάς που γίνεται σε έναν κρίσιμο τομέα της καθημερινότητας. Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που εκτελούνται από το υπουργείο Υγείας προσεγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ και ήδη έχουν αρχίσει να παραδίδονται οι ανακαινισμένες πτέρυγες ή τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία όπως το Κρατικό Νίκαιας, το Αττικό, το Μεταξά και το Παίδων Αγία Σοφία. Ανάλογη εικόνα υπάρχει και για τα Κέντρα Υγείας, όπου ήδη σε 113 έχουν υπογραφεί συμβάσεις ανάθεσης έργων, 27 βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία και 24 σε στάδιο μελέτης – ωρίμανσης.

Σταδιακά, μέσα στους επόμενους μήνες και έως το 2027 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, «αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του ΕΣΥ», όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ