close search results icon

Ο Παντελής Μάρκου στην ΠΕΛΛΑNEWS: «Ο Πρόεδρος αφουγκράστηκε την βάση του κόμματος και όλοι εμείς επιλέξαμε την επιστροφή στις ρίζες»

Ο νέος Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας Παντελής Μάρκου μιλά για τον «πράσινο ήλιο» και την πολιτική του κινήματος αλλά και για την κυβέρνηση, την Πέλλα, τις δικές του επιλογές, τις εκλογές και όλα τα ζητήματα που «καίνε». Μία συνέντευξη διαχρονικού τύπου, για όλα! 

συνέντευξη στον Παύλο Νεκτάριο Παπαδόπουλο

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, με όλα τα πολιτικά ζητήματα στο «τραπέζι» της κουβέντας μας, παραχώρησε στην Πέλλαnews, ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Πέλλας Παντελής Μάρκου, ένας νέος άνθρωπος ο οποίος μας απαντά και για τις προσωπικές του επιλογές. «Από τα μαθητικά μου χρόνια θεωρούσα επιβεβλημένη την συμμετοχή στα κοινά. Η ενασχόληση με την πολιτική είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσουμε συλλογικά τις ζωές μας και να προοδεύσουμε ως κοινωνία. Συμμετείχα ενεργά στην συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής, πιστεύοντας σθεναρά στο εγχείρημα συνένωσης των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, από την ανανεωτική αριστερά και τα κινήματα της οικολογίας έως το προοδευτικό κέντρο», σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει πως «είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί άμεσα ένα σχέδιο για τον τόπο μας, την Πέλλα, που θα δίνει απαντήσεις σε επιμέρους ζητήματα με ορίζοντα τα επόμενα 20 χρόνια».

~ Αλλαγή Προέδρου, αλλαγή πολιτικής κ. Γραμματέα;

Το πρόταγμα για Αλλαγή βρίσκεται διαχρονικά στο επίκεντρο των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου, να είστε βέβαιος κ. Παπαδόπουλε ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα συνεχίσει να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο, καταθέτοντας προοδευτικές προτάσεις με σαφές σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι θέσεις μας δικαιώθηκαν, συμβάλλοντας στο να ξεπεράσουμε τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, είτε αυτές αφορούν την οικονομία, είτε την διαχείριση της πανδημίας. Από αυτό ακριβώς πηγάζει και η ανθεκτικότητα που επιδεικνύουμε ως κόμμα. Τα στελέχη μας υπερασπίστηκαν με αυτοπεποίθηση την ορθότητα των πολιτικών μας παρά τις λαϊκίστικες επιθέσεις, προσελκύουμε νέο κόσμο και πλέον είμαστε σε θέση να στρεφόμαστε προς την κοινωνία, ως μία δύναμη σταθερότητας και συνέπειας, και να διεκδικούμε μεγαλύτερο ρόλο.

Ασφαλώς και ο κάθε πολιτικός έχει την δική του ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Τόσο η εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, όσο και οι εκλογές οργάνων και το πρόσφατο συνέδριο, ανέδειξαν το αίτημα της βάσης για ανανέωση. Όλα αυτά συνέβαλαν καθοριστικά στο να έρθει στο προσκήνιο μία ατζέντα για την νέα γενιά. Η κοινωνική κατοικία και η προστασία του περιβάλλοντος μέσω δίκαιων πολιτικών ενέργειας είναι δύο μόνο παραδείγματα από μία σειρά ζητημάτων που πλήττουν σφοδρά τους νέους, αλλά και οριζόντια όλους τους πολίτες, και θα μας απασχολήσουν έντονα στο μέλλον αν δεν λάβουμε έγκαιρα μέτρα. Ο Πρόεδρος ήταν ο πρώτος που ανέδειξε επιτακτικά τις συγκεκριμένες θεματικές στην δημόσια σφαίρα, συμπεριλαμβάνοντας ένα κομμάτι της κοινωνίας που παρουσιάζεται αμέτοχο και χωρίς φωνή, αλλά είναι αυτό που θα κληθεί να αναλάβει το βάρος της διαχείρισης των προβλημάτων αυτών. Ουσιαστικά η ατζέντα για την νέα γενιά εμπεριέχει το όραμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε, προσφέρει τα μέσα διεκδίκησης για να τα καταφέρουμε και καλεί σε ενεργό συμμετοχή.

~ Τι σηματοδότησε η επαναφορά του παραδοσιακού συμβόλου του κινήματος, ο πράσινος ήλιος;

Το σύμβολό μας, ο πράσινος ήλιος, επέστρεψε κατ’ απαίτηση των 170 χιλιάδων μελών που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου. Ο Πρόεδρος αφουγκράστηκε την βάση του κόμματος και όλοι εμείς επιλέξαμε την επιστροφή στις ρίζες, το σύμβολο που είναι άρρηκτα δεμένο με τους αγώνες του ΠΑΣΟΚ για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, το σύμβολο που είναι συνυφασμένο στην μνήμη του κάθε Έλληνα με εποχές ευημερίας. Η μαζική συμμετοχή και το σαρωτικό αποτέλεσμα αποδεικνύουν την αναγέννηση της Παράταξης στην συνείδηση του κόσμου. Και η διαδικασία που επιλέχθηκε φανερώνει την πρόθεση για ένα άλλο μοντέλο δημοκρατικής συμμετοχής, με παραγωγή πολιτικής από τα κάτω προς τα πάνω.

~ Ο Νίκος Ανδρουλάκης επαναλαμβάνει συνεχώς στα στελέχη του, την επαναφορά των σχέσεων με την κοινωνία. Πόσο μακριά είναι η κοινωνία με την πολιτική και ποιος ευθύνεται για την όποια απόσταση;

Δυστυχώς η κοινωνία είναι μακριά από την πολιτική, και αυτό αφήνει το περιθώριο στους πολιτικούς να είναι μακριά από τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Οι απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας που δυσχεραίνουν την προσπάθεια των πολιτών για αξιοπρεπή διαβίωση, και οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή στο μέλλον, απουσιάζουν συστηματικά από τον δημόσιο διάλογο. Αντ’ αυτού, η συζήτηση αναλώνεται σε δήθεν διλλήματα επικοινωνιακού χαρακτήρα, που μονοπωλούν την επικαιρότητα και εξυπηρετούν στην δημιουργία μιας επίπλαστης πόλωσης που σκοπό έχει να συντηρήσει έναν τοξικό δικομματισμό. Εντωμεταξύ, η κοινωνία υποφέρει, οι πολίτες τα βγάζουν όλο και δυσκολότερα πέρα, και όσο διαπιστώνουν ότι οι πολιτικοί δεν καταπιάνονται με θέματα που αφορούν τον λαό, η πολιτική απαξιώνεται περαιτέρω και οι πολίτες απομακρύνονται περισσότερο από αυτή.

Η συντριπτική ευθύνη βαρύνει τους πολιτικούς, που ηθελημένα προτάσσουν την προσωπική τους ανάγκη για πολιτική επιβίωση έναντι των αναγκών της κοινωνίας. Για να αλλάξει η κατάσταση αυτή, έχουμε την υποχρέωση να διαμορφώσουμε τέτοιους όρους και προϋποθέσεις ώστε να μετεξελιχθούν τα κόμματα από κλειστούς μηχανισμούς σε οργανισμούς ανοιχτούς προς τους πολίτες, που θα ενθαρρύνουν την συμμετοχή και θα αναδεικνύουν τον ρόλο του μέλους ως θεμέλιο της δημοκρατικής λειτουργίας. Όμως μέχρις ότου συμβούν όλα αυτά, είναι καθήκον και των πολιτών να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην συμμετοχή, στην συνδιαμόρφωση αποφάσεων και πολιτικών, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Κόμματα και ενεργοί πολίτες μαζί οφείλουμε να υπερασπιστούμε την αξία της Πολιτικής.

~ 3 χρόνια διακυβέρνησης από την Ν.Δ. Θα ήθελα το σχόλιο σας γι’ αυτόν τον τίτλο, για τον οποίο ο καθένας βλέπει διαφορετικά.

Παρά την προσωπική σκοπιά του καθενός, πιστεύω ότι ως κοινή συνισταμένη εξάγεται το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία διακυβέρνηση χαμηλότερης των προσδοκιών, χαμηλότερης των περιστάσεων και χαμηλότερης αυτής που έχει ανάγκη ο τόπος. Η παρούσα κυβέρνηση εκλέχθηκε με λάβαρο την αριστεία, όμως σχεδόν αμέσως επιδόθηκε σε μία σειρά πρωτοφανούς έκτασης αναξιοκρατικών διορισμών, που ξεκινούσαν από την επιλογή των διοικήσεων των νοσοκομείων και την στελέχωση του δήθεν επιτελικού κράτους και φτάνουν μέχρι τον αριθμό ρεκόρ των μετακλητών υπαλλήλων. Χωρίς να έχω καμία πρόθεση να υποβαθμίσω τις προκλήσεις που αναδύθηκαν λόγω πανδημίας, η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με την λήψη αποσπασματικών μέτρων, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, ο διαχωρισμός των τουριστών και των μόνιμων κατοίκων σε πολίτες διαφορετικών κατηγοριών, η οριζόντια επιδοματική πολιτική και η εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, αντί της ουσιαστικής ενίσχυσης του ΕΣΥ, είχε τραγικά αποτελέσματα για την χώρα. Εάν σε αυτά προσθέσουμε στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, με σημαντικότερη την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο ως μοναδικό μεταβατικό καύσιμο και την εκτόξευση των τιμών ενέργειας που ακολούθησε, καταλαβαίνουμε όλοι ότι περιγράφουμε μία κακή τριετία. Η υπόσχεση της κυβέρνησης για επάνοδο στην κανονικότητα διαψεύστηκε και παραμένει ζητούμενο, έναν χρόνο πριν την λήξη της θητεία της.

~ Οι πολίτες λένε ότι δεν βλέπουν να υπάρχει αντιπολίτευση, τουλάχιστον δυναμική. Τι απαντάτε;

Αντιπολίτευση ασκείται σε διαφορετικά επίπεδα, στην Βουλή, στα κανάλια, στα καφενεία. Όσον αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής επιδεικνύει σταθερά μία εποικοδομητική στάση, καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις, αποφεύγοντας τον μηδενιστικό αφορισμό και πολλές φορές υποκαθιστώντας την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση. Να δεχτώ ότι αυτό δεν φτάνει πάντα στον κόσμο. Το κενό πληροφόρησης καλούμαστε να το καλύψουμε εμείς ως τοπικές οργανώσεις, με την συμβολή φυσικά και των μέσων ενημέρωσης. Στην λογική αυτή, ξεκινήσαμε από την αρχή του έτους μία μεγάλη προσπάθεια αυτοοργάνωσης, πανελλαδικής κλίμακας, με σκοπό να διευρύνουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα, να γίνουν οι ίδιοι οι πολίτες φορείς και πρεσβευτές των θέσεων μας στις τοπικές κοινωνίες, στους χώρους εργασίας, στα κινήματα, στα πανεπιστήμια. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα του εγχειρήματος αυτού είναι πολύ ενθαρρυντικά. Διαπιστώνουμε ιδιαίτερη συσπείρωση μεταξύ των μελών μας και βλέπουμε ότι πλέον ο κόσμος στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ. Όσο θα προχωράει αυτή η προσπάθεια, θα γίνεται ξεκάθαρο ποια πολιτική δύναμη υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολλών, με ρεαλιστικό τρόπο και προοδευτικό πρόσημο. Ποιος απειλεί και την παραμονή της ΝΔ και την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

~ Είστε πολιτικός μηχανικός, έχετε μία αντίληψη μεγαλύτερη σε κάθε επίπεδο για τις ελλείψεις στον Νομό Πέλλας. Το είπα μονομιάς, «ελλείψεις». Ο συγχωρεμένος πρώην Νομάρχης Μιχάλης Καραμάνης, έλεγε πως «είμαστε ο Νομός των εξαιρέσεων». Καταλαβαίνετε φαντάζομαι…

Δεν μας χαρακτήριζαν πάντα οι ελλείψεις και οι εξαιρέσεις. Ο Νομός Πέλλας βίωσε περιόδους ανάπτυξης και στήριξης και του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα, παράλληλα με την ανάπτυξη των υποδομών του τόπου. Κάποτε η Πέλλα αποτελούσε μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της χώρας. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές έμειναν ανολοκλήρωτες και επήλθε η σημερινή απαξίωση. Το έλλειμμα στα έργα υποδομής είναι πρωταρχικά έλλειμμα των προσώπων που επιλέγουμε, οι οποίοι με την ελάσσονα προσπάθεια επιθυμούν να έχουν τα μέγιστα επικοινωνιακά οφέλη. Επαναλαμβανόμενα δελτία τύπου παρουσιάζονται για χρόνια ως παρεμβάσεις, που στο τέλος αφήνουν μηδενικό ουσιαστικό αποτέλεσμα. Καταλήγουμε να υλοποιούμε με μεγάλη καθυστέρηση έργα που βασίζονται σε ένα πλαίσιο που η ίδια η πραγματικότητα το έχει ξεπεράσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δίκτυο φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά. Έχοντας χάσει το 15ετές παράθυρο ευκαιρίας από το 2005 έως το 2020, τότε που η χρήση φυσικού αερίου θα μπορούσε πραγματικά να προφυλάξει τους συνδημότες μας από τις επιπτώσεις της ενεργειακής φτώχειας, επενδύουμε με αργοπορία 20 χρόνων σε μία ξεπερασμένη τεχνολογία, που ενισχύει την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και δεν είναι πια προσιτή στον μέσο καταναλωτή. Το μόνο που καταφέρνουμε έχοντας το βλέμμα συνεχώς στραμμένο στο παρελθόν, είναι να οπισθοδρομούμε συνειδητά, να χάνουμε ευκαιρίες για βιώσιμες και ανθεκτικές στον χρόνο λύσεις, να υποθηκεύουμε εντέλει οι ίδιοι το μέλλον μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί άμεσα ένα σχέδιο για τον τόπο που θα δίνει απαντήσεις σε επιμέρους ζητήματα με ορίζοντα τα επόμενα 20 χρόνια. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται μία υπέρβαση, τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τους πολίτες. Και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη του μπορούν να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε επιτέλους να προχωρήσουμε μπροστά.

~ Η απογραφή με μείωση του πληθυσμού και στην Πέλλα, αλλά και στη χώρα, τι σας λέει; Θεωρείτε ότι είναι και ένα «μήνυμα»;

Τα αποτελέσματα της απογραφής δείχνουν σημαντική μείωση του πληθυσμού πανελλαδικά, με εξαίρεση μεγάλα αστικά κέντρα και νομούς που η οικονομία τους βασίζεται στον τουρισμό. Η 15ετία της κρίσης ήταν αναμενόμενο να αποτυπωθεί και πληθυσμιακά, με την μετανάστευση και την υπογεννητικότητα να παρουσιάζονται ως οι κύριοι λόγοι του φαινομένου. Για να ανακόψουμε αυτή τη πορεία, θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε δύο βασικά ερωτήματα, πως θα μείνει η νέα γενιά στον τόπο μας και πως η νέα γενιά θα σχεδιάσει το μέλλον της εδώ. Η εύρεση εργασίας κρίνεται ως αναγκαία συνθήκη, αλλά δεν είναι από μόνη της ικανή για να εξασφαλίσει την μακροπρόθεσμη παραμονή των νέων σε ένα μέρος και κατ’ επέκταση την δημιουργία οικογένειας. Εξίσου σημαντικό είναι το θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει την εργασία, οι απολαβές, το ωράριο, η ασφαλιστική κάλυψη, η γονική άδεια. Τα παραπάνω, μαζί με την ατζέντα για την νέα γενιά, μπορούν να δημιουργήσουν το υπόβαθρο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, ώστε η δημιουργία οικογένειας να μην αποτελεί αντικίνητρο απασχόλησης ή επαγγελματικής εξέλιξης.

~ Πώς νιώθετε που αναλαμβάνεται μια θέση ευθύνης, όπως αυτή του Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην Πέλλα. Τουλάχιστον, παρατηρούμε, ότι το κίνημα εφήρμοσε αυτό που συνήθως λέμε πια, «νέοι στην πολιτική».

Ξέρετε, η ανανέωση επήλθε μέσω συνεχούς παρουσίας, ενεργού δράσης και συστηματικής διεκδίκησης. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Αυτό μας δίνει την αυτοπεποίθηση να βγούμε μπροστά, και με σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, να κάνουμε την Παράταξη ξανά μεγάλη. Το χρωστάμε στον κόσμο που παρέμεινε στα δύσκολα, σε αυτούς που στρέφονται εκ νέου προς εμάς, το χρωστάμε και στην γενιά μας. Μακάρι η παρούσα συγκυρία να αποτελέσει το έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερη ενεργοποίηση των νέων, ώστε σε συνεργασία με τα έμπειρα στελέχη μας, να δώσουμε στους πολίτες μία προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης της χώρας. Αληθινά, είμαστε αισιόδοξοι για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας!

~ Πώς αποφασίσατε, τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την πολιτική και συγκεκριμένα με τον χώρο που επιλέξατε όπως αυτός του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής;

Από τα μαθητικά μου χρόνια θεωρούσα επιβεβλημένη την συμμετοχή στα κοινά. Η ενασχόληση με την πολιτική είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσουμε συλλογικά τις ζωές μας και να προοδεύσουμε ως κοινωνία. Συμμετείχα ενεργά στην συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής, πιστεύοντας σθεναρά στο εγχείρημα συνένωσης των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, από την ανανεωτική αριστερά και τα κινήματα της οικολογίας έως το προοδευτικό κέντρο. Θεωρώ ότι είναι κρίσιμο για την πολιτική ζωή του τόπου η ύπαρξη ενός ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού πόλου που θα εναντιωθεί στις δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού. Παραδοσιακά ο χώρος αυτός εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Ήταν λοιπόν συνειδητή επιλογή να συμβάλλω και εγώ με τις δυνάμεις μου στο να στηριχθεί η Παράταξη που έφερε την Αλλαγή, που πήγε την Ελλάδα μπροστά σε κάθε ευκαιρία που της δόθηκε όταν κλήθηκε να κυβερνήσει, που με την υπεύθυνη στάση της κράτησε την χώρα όρθια στην κρίση.

~ Βλέπουμε «μεταγραφές», επιτρέψτε μου, στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ξέρετε από αθλητισμό και με καταλαβαίνετε πως το λέω. Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει «παίκτες». Βλέπετε επιστροφές ή ακόμη, σε ένα άνοιγμα για να υποδεχτεί το κίνημα στελέχη, πόσο «ανοιχτό» είναι αυτό το άνοιγμα;

pavlos-interview-markoy-pasok-989-foto2.png


Το ευτύχημα με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι διαθέτει και πάγκο και ακαδημίες, και το σπουδαιότερο όλων, διαθέτει παίκτες που πονάνε και τιμούν την φανέλα. Επομένως οι όποιες μεταγραφές έγιναν δεν μας στοίχισαν, κάθε άλλο, έδωσαν ζωτικό χώρο και χρόνο συμμετοχής σε αυτούς που έμειναν. Για αυτό βλέπετε σήμερα το ΠΑΣΟΚ να ανακάμπτει. Είναι έκδηλη η επιθυμία του κόσμου να επιστρέψει κοντά μας. Ως εκ τούτου, είναι αυτονόητο ότι οι πόρτες του κόμματος είναι ανοιχτές σε όποιον ενστερνίζεται την φιλοσοφία μας και επιθυμεί να συστρατευθεί ως απλό μέλος. Κάνουμε μία νέα αρχή, και θέλουμε τους πολίτες που κάποτε απογοητεύσαμε ξανά δίπλα μας. Δεν ισχύει όμως το ίδιο, και αυτό σας διαβεβαιώ ότι είναι κόκκινη γραμμή, για εκείνους που φέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο στην Παράταξη και για εκείνους που αποχώρησαν με μοναδικό κριτήριο της καρέκλα.

~ Βλέπετε εκλογές αιφνιδιαστικά ή πιστεύετε ότι ο Πρωθυπουργός «μπλοφάρει» με το τέλος της τετραετίας;

Απ’ ό,τι φαίνεται, το ενδεχόμενο εκλογών το φθινόπωρο απομακρύνεται. Αλλά όσο δεν κατοχυρώνονται σταθερές κοινοβουλευτικές θητείες, η διενέργεια εκλογών εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε πρωθυπουργού. Έτσι κι αλλιώς βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογικό χρόνο με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης. Υπουργοί έχουν αφήσει τα χαρτοφυλάκιά τους και περιοδεύουν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Το πότε ακριβώς θα στηθούν κάλπες έχει να κάνει μόνο με την διαχείριση της ήττας τους. Για αυτό κιόλας εξετάζονται σενάρια για την εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όμως αυτού του είδους οι τακτικισμοί δεν αφορούν την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο, όποτε και αν γίνουν εκλογές, να δώσει μία μάχη πολιτικών αρχών, αξιών και θέσεων για την αξιοπρέπεια και το μέλλον του Ελληνικού Λαού!

~ Επισφραγίζετε τη δήλωση Ανδρουλάκη για τις «συνεργασίες σε κυβερνητικό επίπεδο» ή πιστεύετε ότι αυτό πρέπει να κριθεί ανάλογα τις συνθήκες που θα επικρατούν στην χώρα;

Το ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Είναι λοιπόν συνταγματική μας ευθύνη να καταθέσουμε μία πρόταση διακυβέρνησης συμβατή με τις ιδεολογικές μας αρχές και σεβόμενοι την λαϊκή ετυμηγορία. Επομένως όποια «συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο» ορίζεται από αυτό το πλαίσιο. Εμείς καλούμε τους πολίτες να δυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη, δίνοντάς μας ισχυρή εντολή! Από εκεί και πέρα θα είναι θέμα των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών δυνάμεων εάν συνταχθούν με την δική μας πρόταση.

* η συνέντευξη δόθηκε στην έντυπη ΠΕΛΛΑNEWS, πριν συμβούν όλα τα γεγονότα με την υπόθεση των "υποκλοπών", όπως ονομάστηκε, καθώς όλα ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη Βουλή να ανοίγει εξαιτίας του θέματος στις 22 Αυγούστου. 

*Από την πρώτη στιγμή όμως και συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου, η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πέλλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

13 μέρες, 2 παραιτήσεις και 1 διάγγελμα μετά την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη και ακόμα οι σκιές παραμένουν!

Κανένας, πόσο μάλλον ο Πρωθυπουργός μιας χώρας, δεν έχει το δικαίωμα να δηλώνει άγνοια για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος, ιδίως όταν αυτά αγγίζουν το περιβάλλον του και αφορούν προσωπικές του επιλογές.

Το ερώτημα είναι αμείλικτο, ποιός ο λόγος να επιτραπεί η παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών ενός Έλληνα ευρωβουλευτή και υποψήφιου προέδρου κοινοβουλευτικού κόμματος;

Ο Ελληνικός Λαός ζητά εξηγήσεις!

Είναι πασιφανές πια ότι το κεντρώο προφίλ του κ. Μητσοτάκη είναι ένα επιτηδευμένα δομημένο προσωπείο, που βασίζεται σε παρακρατικές μεθόδους του χθες.

Ο φερόμενος στις δημοσκοπήσεις ως ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός αποδεικνύεται στην πράξη ως ο πλέον ακατάλληλος.

Η χώρα έχει ανάγκη την επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης σε ρόλο πρωταγωνιστή, ώστε ως δικλείδα ασφαλείας να διαφυλάξει το δημοκρατικό κεκτημένο.

Το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους δημοκρατικούς πολίτες, θα σταθεί ως ανάχωμα απέναντι σε κάθε σκοτεινή προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας!

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη!"


Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Πέλλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ