close search results icon

Οι...5 Πελλιώτες "Σωματοφύλακες" στην υγεία και ο εις εξ αυτών "Ντ' Αρτανιάν"

Να δούμε και ποιοι θα αναλάβουν τη διοίκηση ενός δύσκολου και απαιτητικού «φορτίου» που έχουν τα δύο Νοσοκομεία της Πέλλας.

Τους προσωρινούς πίνακες των επιλέξιμων υποψήφιων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων στη 2η, 3η, 5η και 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠε) έχει ανακοινώσει εδώ και πάνω από έναν μήνα, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Οι προσωρινοί πίνακες που δημοσιεύτηκαν αφορούν σε αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης του συνόλου των υποψηφίων, υποψήφιους που αποκλείονται λόγω έλλειψης των απαιτούμενων προσόντων και τους επιλέξιμους υποψήφιους που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, ανά κωδικό θέσης, όπως προέκυψαν μετά τον έλεγχο συνδρομής των απαιτούμενων προσόντων των 15 πρώτων στην κατάταξη υποψηφίων και βάσει της γραπτής εξέτασης.

Η γραφειοκρατία, αλλά και η σωστή αξιολόγηση είναι αυτά που αυτή τη στιγμή υπάρχει αναμονή. Και πάνω στην αναμονή σκέφτεσαι τι θα μπορούσε να «απολογηθεί» ο κάθε Διοικητής Νοσοκομείου, που αυτή τη στιγμή περιμένει να αντικατασταθεί.

Μαζί τους αναμένουμε κι εμείς, να δούμε ποιοι θα αναλάβουν τη διοίκηση ενός δύσκολου και απαιτητικού «φορτίου» που έχουν τα δύο Νοσοκομεία της Πέλλας, αυτά των Γιαννιτσών και της Έδεσσας.

Και στα οποία, η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί αντιμετώπισαν και μία κρίσιμη περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού.

Βέβαια, δεν ήταν μόνο αυτοί και οι οποίοι ήταν από την Πέλλα (από την Αριδαία ο Χρήστος Δόντσος και από τη Σκύδρα ο Ευάγγελος Λόγγος, διοικητές στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών αντίστοιχα).

Ήταν και εκτός Νομού Πελλιώτες όμως, όπως ο Ηλίας Πλιόγκας στη Βέροια, ο Γιάννης Ανδρίτσος στο Κιλκίς, ο Κώστας Λυκοστράτης στη Νάουσα, επίσης Νοσοκομεία με πολλές απαιτήσεις και μεγάλη επισκεψιμότητα και περίθαλψη ασθενών.

Ουδείς υστέρησε. Ακόμη και οι γιατροί όπως και το υγειονομικό προσωπικό συνεργάστηκαν μαζί τους εξαιρετικά, ενώ μαζί αντιμετώπισαν τη δυστοπία της πρωτόγνωρης πανδημίας ενός ιού που άλλαξε σχεδόν την κατάσταση σε πολλούς τομείς παγκοσμίων!

Ο Γιάννης Ανδρίτσος, έκανε ένα βήμα επάνω, ως επιλογή που υπήρξε, μέσα σ’ αυτές των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας (ΥΠΕ). Ο κ. Ανδρίτσος «ταξιδεύει» λοιπόν στα γραφεία της 4ης ΥΠΕ, στην οποία ασκεί τα καθήκοντα του. Θα βάλει την υπογραφή του, όπως την έβαλε και στο Νοσοκομείο Κιλκίς, απέναντι σε πολλές αντιξοότητες.

Αναγνωρίζουμε το έργο που προσέφεραν όλοι.

Και μόνο η αγωνία της περιόδου της πανδημίας, που είχαν κάνει τα Νοσοκομεία δεύτερα σπίτια τους και το σπίτι τους…ξενοδοχείο, αλλά και τα αιτήματα τους για γιατρούς και εξοπλισμό, που πρέπει να παλεύεις και να διεκδικείς (ακόμη και η αυτονόητη πρόοδο δηλαδή να «περπατήσει) και από τα οποία δεν βρίθουν τα ιδρύματα (αντιθέτως οι ελλείψεις είναι πολλές και τραγικές), τους αξίζει η αναγνώριση αυτή.

Και μπαίνει φαρδιά-πλατιά στο βιογραφικό τους, γιατί απέδειξαν ότι είναι (και) για τα δύσκολα. Να ευχηθούμε στον Πελλιώτη Γιάννη Ανδρίτσο να διαχειριστεί ορθά τη νέα αναβαθμισμένη θέση ευθύνης. Και η οποία, με την εμπειρία που έχει αποκομίσει από τα προηγούμενα χρόνια διοίκησης στο Νοσοκομεία Κιλκίς, να οδηγήσει την περιφέρεια που ανέλαβε ένα σκαλί πιο πάνω.

Για τους υπόλοιπους που θα αποχωρήσουν, η εκτίμηση στο πρόσωπο τους είναι το λιγότερο που θα έχουμε γι’ αυτούς, έως ότου αναλάβουν κάτι άλλο, καθώς άνθρωποι που διαχειρίστηκαν πανδημία, ενίσχυσαν τα Νοσοκομεία, συνεργάστηκαν με την «καρδιά» τους, που είναι οι γιατροί και οι υγειονομικοί, επιτυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν ακόμη να δώσουν πολλά (νεότατοι όλοι άλλωστε), έχοντας αποδείξει τις ικανότητες τους.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν για την πολιτική ηγεσία, διότι η Πέλλα καλή είναι για τις προεκλογικές περιόδους, αλλά είναι καλύτερη να παίζει ρόλο σε όποιο σημείο της καθημερινότητας κληθεί να προσφέρει. 

Ορίστε λοιπόν κάποιοι εκ των κατάλληλων ανθρώπων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ