close search results icon

Ομάδα Νέων των Γιαννιτσών εκφράζει "αντίλογο" για τις "καρναβαλικές εκδηλώσεις"

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Στάθη Φουντουκίδη. 

Μία ομάδα νέων, με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Δήμου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη, αναφέρεται στις διαφωνίες της σχετικά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Το κείμενο της τιτλοφορείται ως "Αντίλογος στον ενθουσιασμό" για τα Καρναβάλια που διοργανώθηκαν, τόσο στην Πέλλα όσο και στην Κρύα Βρύση. 

Δεν γνωρίζουμε παραιτέρω, ούτε την "ταυτότητα" αυτής της ομάδας νέων, αλλά μιας και επρόκειτο για επίσημη επιστολή προς τον Δήμαρχο, η οποία κοινοποιείται και στα μέσα ενημέρωσης, τη δημοσιεύουμε προς ενημέρωση των δημοτών/πολιτών του Δήμου Πέλλας.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

ΑΠΟ : Μία ομάδα νέων ανθρώπων της πόλης των Γιαννιτσών

ΠΡΟΣ : Δήμαρχο Δήμου Πέλλας κ. Φουντουκίδη Ευστάθιο

ΘΕΜΑ:ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Aρχικά σας συγχαίρουμε για την πρόσφατη εκλογή σας και σας ευχόμαστε καλή θητεία με αγώνα, με ειλικρίνεια και ευήκοα ώτα προς τους πολίτες σας. Από την πρόθεσή σας να θεσπίσετε «ημέρες του πολίτη» σε διάφορες περιοχές του δήμου μας εύλογα συμπεραίνουμε πως στόχος σας είναι να ακούτε κάθε πολίτη. Έτσι κι εμείς, ως νέοι σε ηλικία κάτοικοι της πόλης των Γιαννιτσών, πιστεύουμε πως θα έχετε τη διάθεση να ακούσετε την άποψή μας και να αφουγκραστείτε τις αγωνίες μας γενικά, αλλά και ειδικά στο θέμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Παρατηρούμε πως ξεκινήσατε τη θητεία σας σε διάφορους τομείς με μία δυναμική, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, εκτός όμως από την περίπτωση των καρναβαλιών. Αισθανόμαστε πως αυτού του είδους οι εκδηλώσεις όχι μόνο δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να μας προσφέρουν, αλλά υποτιμούν και τη νοημοσύνη μας και την προσωπικότητά μας. Νιώθουμε πως υποβιβάζεται η έννοια του πολιτισμού, όταν το καρναβάλι τείνει να γίνει πολιτισμικός θεσμός.

  • Παρατηρήθηκε σε αφίσα για εκδηλώσεις στην Πέλλα να γράφει μεταξύ άλλων «brasilianshow»το οποίο δυστυχώς πραγματοποιήθηκε μπροστά σε παιδάκια. Θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος γονέας, ποιος διοργανωτής και ποιος συνδιοργανωτής είναι υπερήφανος γι’ αυτό το θέαμα που προσφέρθηκε στον κόσμο αλλά και στα αθώα παιδικά μάτια. Να σημειώσουμε πως ο σύλλογος που το διοργάνωσε λέγεται Μορφωτικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Αρχαία Πέλλα» και απορούμε τι το μορφωτικό είχε αυτή η εκδήλωση.
  • Πραγματοποιήθηκε στην Κρύα Βρύση μεταξύ άλλων ανούσιων και αδιάφορων επιδείξεων, παρέλαση από ομάδες με στρατιωτικά ρούχα και παρέλαση μιας απομίμησης μαχητικού αεροσκάφους που εν μέσω δύο θλιβερών πολέμων σε κοντινές μας χώρες μόνο προσβολή μπορεί να θεωρηθεί για τους συνανθρώπους μας που χάνουν τις ζωές τους. Για να μη σκεφτούμε και πως θα ένιωθαν γονείς και συγγενείς που έχουν χάσει παιδιά και οικείους φορώντας τα χακί ή οδηγώντας ένα μαχητικό αεροσκάφος.
  • Είδαμε και ακούσαμε πως στην Πάτρα μόνο οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 250 περιστατικά μέθης και η Αστυνομία προχώρησε σε 124 προσαγωγές και 43 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών. Άραγε πόσα ακόμη δε θα γράφτηκαν, γιατί δε θέλει ούτε η γραφίδα να τα γράψει..; Πείτε μας αν είναι αυτό πολιτισμός.
  • Διαβάσαμε πως προ του καρναβαλιού της Πάτρας ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας συγκάλεσε σύσκεψη φορέων με θέμα την ασφάλεια των πολιτών και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα προστατέψουμε τους πολίτες και επισκέπτες της Πάτρας». Δηλαδή, φαίνεται πως η πόλη τις ημέρες αυτές βρίσκεται σε άθλια κατάσταση λόγω πολιτών και επισκεπτών που πηγαίνουν για κραιπάλη, όπως φαίνεται και από το παραπάνω παράδειγμα, και οι πολίτες της πλέον χρήζουν προστασίας!!!

Ευχαριστούμε αλλά δε θέλουμε να χρήζουμε προστασίας. Σίγουρα και στην Πάτρα όλα θα ξεκίνησαν από ένα απλό καρναβαλικό πάρτι, το οποίο την επόμενη χρονιά έγινε λίγο πιο μεγάλο και ούτω καθεξής. Η ένσταση μας έγκειται στο αν θέλει κάποιος να ντυθεί οτιδήποτε γιατί πρέπει ο δήμος να το συνδιοργανώσει;

Αναρωτιόμαστε: «Δεν υπάρχει κάτι πιο ουσιώδες να προσφέρετε σε εμάς και στα παιδιά μας;»

Αναρωτιόμαστε: «Δεν υπάρχει κάτι πιο αληθινό στο οποίο να μπορεί να επενδύσει ο δήμος τα χρήματά του δηλαδή τα χρήματα μας;»

Ας πούμε την αλήθεια.. μας αξίζει όλους μας κάτι καλύτερο. Το καρναβάλι δε μας εκφράζει. Δε θέλουμε ούτε υπαίθρια καρναβαλικά πάρτι ούτε καρναβαλοπαρελάσεις. Μη μας κάνετε μία καρναβαλούπολη!

Κ. Δήμαρχε δε ρίχνουμε ευθύνες σε εσάς γιατί αυτό θα ήταν άδικο, λόγω του πρόσφατου χρόνου ανάληψης των καθηκόντων σας, αλλά θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας αλλά και την προσοχή όσων ασχολούνται με τα πολιτιστικά. Παρακαλούμε μην αναλώνετε τη δυναμική σας αλλά και τη δυναμική του δήμου, οικονομική και πολιτιστική σε όλον αυτόν τον ψευτοπολιτισμό. Υπάρχουν δράσεις που μπορούν να ωφελήσουν πολύ όχι μόνο τους νέους αλλά όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας. Θα είναι χαρά μας να σας γνωρίσουμε και να τις συζητήσουμε από κοντά.

Με εκτίμηση,

μία ομάδα νέων ανθρώπων της πόλης των Γιαννιτσών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ