close search results icon

Παναθηναικός: Ψάχνει υπερβάσεις απέναντι σε ομάδες με διπλάσια και τριπλάσια χρηματιστηριακή αξία!

Για να σφραγίσει το ευρωπαϊκό του εισιτήριο. 

Για να καταφέρει να μπει σε League Phase ευρωπαϊκής διοργάνωσης φέτος, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποκλείσει τουλάχιστον μια ομάδα με υπερπολλαπλάσια αξία από τον ίδιο.

Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο της Μπότεφ Πλόβντιβ (2-1 στο ΟΑΚΑ και 0-4 στην Βουλγαρία) και πλέον ετοιμάζονται για τα επόμενα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, έχοντας ως στόχο να καταφέρουν να μπουν στην League Phase κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για να παίξουν στο Europa League θα χρειαστούν δύο ακόμα προκρίσεις, απέναντι σε Άγιαξ και Γιαγκελόνια ή Μπόντο Γκλιμτ, ενώ για το Conference League χρειάζονται μόνο μια, είτε κόντρα στον Άγιαξ, είτε κόντρα στην Λανς σε περίπτωση αποκλεισμού από τους Ολλανδούς.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, το «Τριφύλλι» θα ψάξει μια σειρά από υπερβάσεις για να... σφραγίσει το ευρωπαϊκό του εισιτήριο, μιας και τα εμπόδια των Άγιαξ και Λανς είναι τα δυσκολότερα που μπορούσε να βρει στον δρόμο του. Μπορεί οι ομάδες αυτές να μην βρίσκονται στο επίπεδο του παρελθόντος, όμως η απόσταση -κυρίως οικονομικά- από τον Παναθηναϊκό παραμένει τεράστια.

screenshot-27-NiPwp.png


Είναι χαρακτηριστικό πως η χρηματιστηριακή αξία του «Αίαντα» ξεπερνάει τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή της Λανς… αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός είναι λίγο πάνω από τα 85 εκατ. ευρώ και είναι εύκολα κατανοητό ότι αποτελεί και στις δύο διασταυρώσεις το αουτσάιντερ, έχοντας πάντως αρκετές πιθανότητες να κάνει την υπέρβαση.

screenshot-28-etClp.png


Ο Ντιέγκο Αλόνσο δουλεύει σε πολύ σοβαρό επίπεδο με την ομάδα του, οι μεταγραφικές προσθήκες είναι υψηλού επιπέδου (Μαξίμοβιτς, Ίνγκασον, Τετέ, Μαξ) και οι «πράσινοι» θα τα δώσουν όλα ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι και μετά τον Σεπτέμβριο.

screenshot-29-6YVuG.png

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ