close search results icon

Πέλεκυς στο Διαδίκτυο: Η αντιπολίτευση, οι εκλογές και η Ιεραρχία

Πέλεκυς στο Διαδίκτυο: Η αντιπολίτευση, οι εκλογές και η Ιεραρχία

Γεία σας φίλες και φίλοι και καλή εβδομάδα

Οι εξελίξεις στην αντιπολίτευση μονοπωλούν το τελευταίο διάστημα την πολιτική επικαιρότητα, μιας και έχουμε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ας αρχίσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχαμε την "καθαίρεση" του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και τα "ευχάριστα" αυτά που συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Με τον Στέφανο Κασσελάκη έχουμε το εξής παράδοξο: Μια βάση που τον θέλει για πρόεδρο και ένα κόμμα που δεν τον θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται έχει ολοκληρώσει την πορεία του στην πολιτική διαδρομή της χώρας και μάλλον βαδίζει προς νέα διάσπαση καθώς μετά τις εσωκομματικές του εκλογές σίγουρα δεν θα είναι ενωμένος. 

Στο πλευρό του Κασσελάκη παραμένει πιστά η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία στηρίζει με δημόσιες εμφανίσεις της τον μέχρι πρότινως έκπτωπτο πρόεδρο. Το ερώτημα είναι όμως τι θα κάνει η Θεοδώρα, μια βουλευτής που και νέα είναι, αλλά και δυναμική διαθέτει, ούσα άλλωστε η μόνη γυναίκα βουλευτής στην ΠΕ Πέλλας. Χωρίς Τζάκρη στην Πέλλα δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν υπάρχει και Νέα Αριστερά, η οποία κινείται σταθερά γύρω στο 2% στις δημοσκοπήσεις. 

Πάμε τώρα λίγο στο ΠΑΣΟΚ. Εκεί η κατάσταση φαντάζει λίγο καλύτερη, αν και έχουμε κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον Χάρη Δούκα, με τις δημόσιες δηλώσεις των δυο μονομάχων να μην είναι και τόσο "συντροφικές". Ο Χάρης Δούκας επισκέφτηκε και τον Νομό μας όπως σχολιάσαμε και στον προηγούμενο Πέλεκυ και συγκεκριμένα την Έδεσσα και την Αλμωπία. 

Απορίας άξιο γιατί δεν επισκέφτηκε την Σκύδρα; ούτε μια στάση για καφέ στο Δημαρχείο δεν έκανε όπως πήγαινε προς Έδεσσα... αυτός έχασε όμως

Το ΠΑΣΟΚ ψάνει σίγουρα τα πατήματα του αλλά η νέα του ηγεσία πρέπει να παρουσιάσει μια ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση. Μόνο έτσι θα μπορέσει να πείσει την κοινωνία. Διαφορετικά θα ανεβαίνει 1-2 % ανά τριετία. Αν αυτό είναι επιτυχία τότε ας συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς. 

Αυτή την στιγμή η μόνη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση έρχεται από τα "δεξιά" και εκ των έσω.  Θα μου πείτε όμως οι κύριοι που ασκούν την "αντιπολίτευση" τα έκαναν καλύτερα;;

Μια που λέμε για αντιπολίτευση για να δούμε τι γίνεται και στην αντιπολίτευση των Δήμων της Πέλλας αλλά και στην Περιφέρεια.  Σε λίγο καιρό θα σας πω και για την αντιπολίτευση του Δήμου Νάουσας αλλά εκεί ο Νίκος Κουτσογιάννης τα πάει περίφημα. 

Όπως και ο Στάθης Φουντουκίδης, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δείχνει πως τα πάει πολύ καλά και μάλλον ενισχύεται! 

Ένας Στάθης Φουντουκίδης που συνεχίζει να είναι ο ίδιος απλός άνθρωπος που ήταν και πριν τις εκλογές. Δείτε τον Δήμαρχο Πέλλας τι στάση έχει στις δημόσιες εμφανίσεις του, όπου ακόμη και στην εκκλησία παραχωρεί ευγενικά την θέση του.  

Γιατί όπως γνωρίζεται φίλες και φίλοι και το βλέπετε σε όλους τους Δήμους της Πέλλας στην πρώτη θέση της εκκλησίας στην πρώτη σειρά κάθεται τιμητικά ο Δήμαρχος. Έχετε δει και τα σχετικά καρτελάκια που υπάρχουν κάποιες φορές και στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης αλλά και στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας. 

Στην Μητρόπολη Γιαννιτσών όμως ο Δήμαρχος κάθισε σεμνά και ταπεινά στην 2η σειρά...

Εννοείται πως θεσμικά πάντα, πάνω από τον οικείο Δήμαρχο προηγείται μόνο μέλος της κυβέρνησης, οπως στην Πέλλα είναι ο κος Σταμενίτης, ο οποίος όμως και αυτός έχει διακριτική στάση. 

Μην φεύγω όμως από το θέμα και να πάμε λίγο πάλι στην αντιπολίτευση των Δήμων. Στην Σκύδρα η αντιπολίτευση αν και μικρή αριθμητικά - μόλις 4 σύμβουλοι- έχει διαρκή παρουσία και σίγουρα σκέφτεται τις εκλογές του 2028.   

Στην Έδεσσα ακόμη δεν φαίνεται κάποιος που μπορεί να διαδεχθεί τον Γιάννη Μουράτογλου στην ηγεσία της αντιπολίτευσης. Έμπειρος άντρας της αυτοδιοίκησης ο Γιάννης Μουράτογλου ασκεί αντιπολίτευση αλλά και φαντάζει για πολλούς ως μια αξιόπιστη επιλογή. Μην ξεχνάτε πως στις περασμένες εκλογές ο κος Μουράτογλου είχε μπροστά του πολύ λίγο χρόνο και παρόλαυτα όχι μόνο σχημάτισε συνδυασμό αλλά και τον οδήγησε σε υψηλά ποσοστά. 

Στην Αλμωπία την δεδομένη χρονική στιγμή αντιπολίτευση έχουμε μόνο από την παράταξη του Χρήστου Μπάτση και από τον Χρήστο Χρουσόγλου. Αναφορικά με το ποιοι θα κατέβουν στις εκλογές του 2028 - από πλευρά αντιπολίτευσης πάντα- σίγουρα θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος ο Χρήστος Μπάτσης που και νέος ηλικιακά είναι, ώριμος αυτοδιοικητικά αλλά και έχει βάση για τον συνδυασμό Εδώ Ζούμε. Σίγουρα όμως αρκετοί θα "ψαχτούν" για να δουν αν μπορούν να φτιάξουν συνδυασμό, όμως να ξέρουν πως ο Χρήστος Μπάτσης, πρώτα ο θεός θα είναι παρών. 

Τέλος στην Π.Ε Πέλλας η μετακίνηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σίγουρα θα φέρει αλλαγές στα ποσοστά. Χωρίς Τζιτζι δύσκολα να δούμε ξανά 65%, οπότε το γήπεδο θα είναι άδειο να το πούμε πιο απλά και ο αγώνας θα ξεκινήσει από την αρχή. 

Εκλογές όμως που αφορούν την εκκλησία μας και ειδικά την τοπική μας εκκλησία έχουμε και στην Ιεραρχία όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ιερά Σύνοδος, όπου ο π. Στέφανος θα εκλεγεί επίσκοπος και βοηθός του Μητροπολίτη Ιωήλ. 

Αφού πουμέ και εμείς μαζί με όλον τον κόσμο ΑΞΙΟΣ, να του ευχηθούμε καλή ποιμαντορία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ