close search results icon

Περιφέρεια Ηπείρου: Προσέλαβε υπάλληλο με μισθό 37.000 ευρώ για να…κλείνει τα παράθυρα και να σβήνει τα φώτα

Περιφέρεια Ηπείρου: Προσέλαβε υπάλληλο με μισθό 37.000 ευρώ για να…κλείνει τα παράθυρα και να σβήνει τα φώτα


«Το βοηθητικό προσωπικό μας έχει πάει σύνταξη, το πρόγραμμα "55-67" κόπηκε» - Τι απαντά Περιφερειάρχης Ηπείρου για την πρόσληψη – «μαμούθ»


Σάλος έχει προκληθεί με την απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, να πληρωθεί ιδιώτης 37.200 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, προκειμένου να κλείνει τα παράθυρα, τα κλιματιστικά και τα φώτα στο κτήριο της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιβάλλει ουσιαστικά να ορισθεί κάποιος που θα πρέπει να κλείνει τα φώτα, τους υπολογιστές, τα κλιματιστικά, τα παράθυρα όταν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι εντός των κτηρίων.

Σήμερα (20/09), ο Περιφερειάρχης Ηπείρου τόνισε ότι «εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία διαχείρισης της Περιφέρειας να μας βρει άτομο. Από τα 37.000 ευρώ, τα 7.000 είναι ΦΠΑ, ενώ τα από τα 15.000 ετησίως (μεικτά) η εταιρεία επίσης φορολογείται, συνεπώς και μειώνονται», μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ως προς την πρόσληψη ατόμου για τη δουλειά αυτή, ο περιφερειάρχης είπε πως, «το βοηθητικό προσωπικό μας έχει πάει σύνταξη, το πρόγραμμα «55-67» κόπηκε. Το μεσημέρι έχουμε έναν άνθρωπο που προσέχει τα γραφεία, σηκώνει τα τηλέφωνα, τα φώτα, όλα».

Και συμπλήρωσε ως προς την ασφάλεια του κτηρίου ότι, «κάθε πορεία στα Ιωάννινα, τελειώνει στην Περιφέρεια», για να πει ότι, δεν υπάρχει κάποιος να προσέχει το κτήριο, παρά μόνο ένα άτομο που κάθεται τα κάνει όλα.

«Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, πήραν σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν. Έχουμε πολύ λίγο κόσμο», είπε και τόνισε πως, ζητήσαμε από το υπουργείο να συνεχιστεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη ατόμων ηλικίας 55 – 67 ετών.

Τέλος, καλέστηκε να απαντήσει σε σχόλια υπαλλήλων της Περιφέρειας «γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο;», απάντησε ότι «αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι πως πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτήριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ