close search results icon

Ποιος ήταν ο Ιωνάς Καρούσης που έπεσε νεκρός στο Τελ Αβίβ - Πριν λίγες μέρες ήταν στη Χαλκιδική

Ποιος ήταν ο Ιωνάς Καρούσης που έπεσε νεκρός στο Τελ Αβίβ - Πριν λίγες μέρες ήταν στη Χαλκιδική

Μόλις στα 26 του χρόνια κόπηκε το νήμα της ζωής του Ιωάννα Καρούση , που περπατούσε ανυποψίαστος στη Γιάφα στο Τελ Αβίβ κι έπεσε νεκρός κατά την τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό τραμ χθες το βράδυ.

Η οικογένεια του νεαρού φοιτητή Ιωνά Καρούση, που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης, λίγα μόλις λεπτά πριν από τον Ιράν εκτοξεύσει τους πυραύλους στο Ισραήλ , έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος. Ο άτυχος Ιωνάς, που είχε μια ζωή να διανύσει μπροστά του, είχε βρει δουλειά κι ετοιμαζόταν να εργαστεί σε αυτή, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.

Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες ήταν στη Χαλκιδική για τις διακοπές του και ανυπομονούσε να γυρίσει στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία του ανάρτηση, πριν από περίπου μία εβδομάδα, όπου γιόρτασε και τα γενέθλιά του.

Ο πατέρας του 26χρονου Ιωάννα , Δημήτρης Καρούσης , διακεκριμένος Έλληνας Νευρολόγος και ερευνητής στο Ισραήλ, μίλησε στο Live News, περιγράφοντας μεταξύ άλλων τη δραματική στιγμή, όταν ενημερώθηκε για τον χαμό του παιδιού του, που απλά περνούσε από το σημείο όπου χτύπησαν οι τρομοκράτες.

Όπως είπε ο κ. Ο Καρούσης, δεν μπορούσε να μάθει τη νέα του γιου του, καθώς δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και στις 12 το βράδυ ενημερώθηκε από τις Αρχές για τα δυσάρεστα.

«Πήγε να κάνει μια εργασία στην αρχιτεκτονική, σπούδασε στο τελευταίο έτος, για να χαρτογραφήσει διάφορους σταθμούς του μετρό στο Τελ Αβίβ και τον πυροβόλησαν. Τρομοκρατική ενέργεια στις 7 το απόγευμα στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ . Το βράδυ δεν είχαμε καμία επαφή μαζί του και αναγκαστήκαμε να τον ψάχνουμε.

» Δεν είχε μπαταρία στο κινητό και στις 12 ήρθαν εδώ πέρα ​​από τον στρατό και την αστυνομία να μας ειδοποιήσουν. Έχει οκτώ θύματα συνολικά, οκτώ που σκοτώθηκαν κι άλλοι τόσοι που τραυματίστηκαν. Σε εξωτερικό χώρο».

«Μόλις βρήκε δουλειά, ήταν να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Είχε σπίτι καινούργιο, φιλενάδα από την Ελλάδα κι όλα καταστράφηκαν», είπε ο πατέρας του Ιωνά.

Καταλήγοντας ο κ. Καρούσης τόνισε: «Η τρέλα αυτού του πολέμου. Πρέπει να μάθεις ο κόσμος ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η τρέλα κι από τις δύο πλευρές είναι τρελοί. Ο ένας με το Κοράνι κι άλλος με την Παλαιά Διαθήκη. Αυτή είναι η κατάσταση. Πώς να έρθει ειρήνη με αυτά τα δύο;».

Κάτοικος της Ιερουσαλήμ, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και με γονείς διακεκριμένους γιατρούς

Ο Ιωνάς Καρούσης, κάτοικος της Ιερουσαλήμ με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ήταν το μοναχοπαίδι του νευρολόγου Δημήτρη Καρούση και της παιδιάτρου, Ράνιας Καρούση. Το ζευγάρι ζει μόνιμα στο Ισραήλ από το 1988.

Ο Ιωνάς γεννήθηκε δέκα χρόνια αργότερα, το 1998. Το 2020 εισήχθη στο Azrieli School of Architecture, στο Τελ Αβίβ. Από παιδί φάνηκε η κλίση του στις τέχνες.

Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, ενώ παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Ισραηλινό Εθνικό Μουσείο. Ο Ιωνάς υπηρέτησε τη θητεία του στον ισραηλινό στρατό αφού έχει διπλή υπηκοότητα. Στο βιογραφικό του, ο αδικοχαμένος 26χρονος περιέγραψε τον εαυτό του ως κοινωνικό άτομο, ενώ αγαπούσε τα αθλήματα και ιδιαίτερα το μπάσκετ.

Επισκεπτόταν συχνά τη Θεσσαλονίκη, όπως πριν από μερικές ημέρες, και ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, είχε παρευρεθεί τον Μάιο στη φιέστα κατάκτησής του πρωταθλήματος στην Τούμπα.

Εικών

«Ήταν έξω από το τρένο, περίμενε στη στάση, είχε μια δουλειά εκεί κοντά. Ήταν περαστικός και δεν πρόλαβε να φύγει», λέει στο newsit.gr ο θεός του 26χρονου, αδερφός του καθηγητή νευρολογίας Δημήτρη Καρούση. «Γάζωναν όποιον έβρισκαν. Ακόμη και δεν έχουμε και εμείς περισσότερα, είναι βαρύ το κλίμα στην οικογένεια μας», αναφέρει.

Την ίδια ώρα, ο άλλος στενός συγγενής της οικογένειας Καρούση αναφέρει συγκινημένος στο newsit.gr: «Δυστυχώς αυτό το κακό που μας βρήκε δεν περιμέναμε… Από ό,τι μάθαμε ήταν στη στάση και περίμενε. Εμφανίστηκαν δύο άντρες και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του κόσμου που ήταν εκεί. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και το δικό μας παιδί».

«Όταν το μάθαμε στεναχωρηθήκαμε πολύ, ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε, είμαστε όλο το σόι πολύ πικραμένοι με το κακό που έπαθε ο άνθρωπος μας, πώς να αντέξει έναν πατέρα στο χαμό του παιδιού του;». Στη συνέχεια, ο θεός του 26χρονου που μένει στη Θεσσαλονίκη, από όπου καταγόταν κι ο αδικοχαμένος Ιωνάς, μιλάει και για όλη την οικογένεια.

«Πρόκειται για πολύ καλή οικογένεια, ο παππούς του Ίωνα ήταν γιατρός, ήταν ο πρώτος που είχε αποκτήσει αυτοκίνητο τότε. Ο μπαμπάς του Ίωνα ήταν και αυτός ο γιατρός και όταν τελείωσε τις σπουδές του πήγε στο Ισραήλ και έγινε και καθηγητής εκεί, ήταν από τους καλύτερους. Μετά παντρεύτηκε με μια γυναίκα από το Ισραήλ και κάνανε αυτό το παιδί».

Εικών

Συγκινεί η κοπέλα του από τη Θεσσαλονίκη

Συντετριμμένη είναι και η Ελληνίδα σύντροφος του 26χρονου φοιτητή. Με δύο αναρτήσεις της στο Instagram αποχαιρετά τον αδικοχαμένο Ίωνα. «Δεν γίνεται να έχεις φύγει καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα» αναφέρει στη μία. Η «Φύλακα άγγελέ μου» γράφει κάτω από μια φωτογραφία με τον Ιωάννα να χαμογελά.

«Ποτέ μου δεν περίμενα ότι θα έκανα μια τέτοια ανάρτηση… Σε ευχαριστώ για όλα όσα μου πρόσφερες μέσα σε αυτό τον 1 χρόνο. Είσαι ενας ξεχωριστός άνθρωπος, γεμάτος χαμόγελο, καλοσύνη, αγάπη προς τον πλησίον σου. Πάντα να βοηθάς τους άλλους, πάντα γλυκομίλητος και γεμάτος αγάπη για ζωή… Σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου και μου τις φώτισες, μου έφερες την ηλιαχτίδα σου, ονειρεμένε μου, λατρεμένε μου ♥️♥️♥️ Δεν θα πάψω ποτέ να σκέφτομαι και να σε αγαπάω. Με πολύ πολύ αγάπη, η Μαργαριτούλα σου», γράφει στην ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει με κοινές φωτογραφίες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ