Πως θα κινηθούν οι μεταποιητές με το φετινό ροδάκινο - Οι πρώτες πληροφορίες
Τι ειπώθηκε σε "στέκι" γνωστής εργοστασιακής μονάδας.


Σαν μια εικόνα "ένα κι ένα κάνουν δύο" και δεν χωράει παραπέρα!
Έτσι, σε "στέκι" γνωστής μεταποιητικής μονάδας, δόθηκε μια πρώτη εικόνα, η οποία δεν φαίνεται να αλλάζει κατά τη διάρκεια της σαιζόν.
Την φετινή χρονιά, οι μεταποιητές θα προτιμήσουν μόνο καλό ροδάκινο. Θα απορρίπτονται τα β' διαλογής, κλαρίσια κλπ., τα οποία θα προορίζονται μόνο για χυμό, με ότι αυτό σημαίνει.
Αν για παράδειγμα σε ένα φροτηγό βγει έστω ένα μπιν, θα παίρνει τον..."δρόμο της επιστροφής".

Μάλιστα, σε έναν κάποιον "αντίλογο" οι παραγωγοί που λάμβαναν τις πληροφορίες (ή "οδηγίες" αν θέλετε), ανέφεραν τα μεροκάματα που δίδονται, τα έξοδα κλπ., η απάντηση που δόθηκε από τον εκπρόσωπο της μεταποιητικής μονάδας ήταν "και τι να κάνω; Δεν είμαι η κυβέρνηση. Εγώ ροδάκινα λαμβάνω, ροδάκινα εμπορεύομαι"!
Όλα αυτά, ως απόρροια του πρώτου "ψαξίματος" από πλευράς παραγωγών, φέρουν μια πρώτη εκτίμηση τιμής για τη φετινή σαιζόν, από 0,25 έως και 0.28 σεντ στο συμπύρηνο. Τιμή που πάντα αφήνει τον παραγωγό με παράπονο, σαν ένα "άδειασμα" για τα έξοδα που κάνει και είναι υπέρογκα, όσες "διευκολύνσεις" κι αν έχουν γίνει είτε σε φιλολογικό επίπεδο, είτε σε πρακτικό.

Γεννιούνται σαφώς και ερωτήματα.
~ Πόσοι και πόσα δένδρα ξήλωσαν;
~ Πόσοι και πώς θα συνεχίσουν;
~ Οι νέοι αγρότες που "πόνταραν" δενδροκαλλιέργεια" τι θα πράξουν;
~ Θα είναι μία χρονιά, ίσως καθοριστική, μιας και τα δεδομένα δίδονται εξ αρχής και ξέρει ο παραγωγός τι μέλλει γενέσθαι (χωρίς εκπλήξεις και αναμονές), αποφάσεων για τη συνέχεια;
~ Θα βρεθούν άλλες λύσεις;
Μαζί με την ανησυχία για τον καιρό (αναφέρονται προβλέψεις για πτώση θερμοκρασία και άλλα τινά, μια και "Μάρτης γδάρτης"), προστίθενται αρκετοί πονοκέφαλοι.
Οι οποίοι όπως έχει πια πολλάκις αποδειχτεί, δεν περνούν με απλές..."ασπιρίνες".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Γιαννιτσά/Βαγγελάκης Βρόντζος: Πέρασαν κιόλας 3 χρόνια...
14 Μαρτίου 2025 -
Η " ΣΚΥΔΡΑΙΑ " στη γιορτή της Γυναίκας
14 Μαρτίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ