close search results icon

Σεισμοί στις Κυκλάδες – Τάσσος: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ηφαιστειακή έκρηξη

Σεισμοί στις Κυκλάδες – Τάσσος: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ηφαιστειακή έκρηξη

Ο σεισμολόγος, Σταύρος Τάσσος, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», για τις σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στις Κυκλάδες από την 1η Φεβρουαρίου.

«Μιλάμε για μια σμηνοσειρά, δηλαδή για πολλούς σεισμούς με παρόμοια μεγέθη. Αυτή δραστηριότητα, θα συνεχιστεί για πολλές εβδομάδες, έως και μήνες», ανέφερε αρχικά.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό γύρω στα 6 ρίχτερ, απάντησε ότι «υπάρχει αυτή η πιθανότητα, αλλά δεν είναι μεγάλη».

«Οι σμηνοσεισμοί, έχουν σχέση με ηφαιστειογενείς περιοχές, αλλά λειτουργούν παράλληλα. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου και το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες», υπογράμμισε στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ