close search results icon

Σήμερα το ύστατο χαίρε στον κυβερνήτη Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Σήμερα το ύστατο χαίρε στον κυβερνήτη Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Σήμερα, στο Νευροκόπι, θα τελεστεί η κηδεία του 31χρονου κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ, σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Οπως έγινε γνωστό, στην εξόδιο ακολουθία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο μεταξύ, τον ανώτατο βαθμό, αυτόν του αντιπτεράρχου, απένειμε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στους δύο αδικοχαμένους πιλότους. Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη χθες, 2 Φεβρουαρίου 2023, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου στον σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο και στον υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο-Μιχαήλ.

«Ολη η Ελλάδα φωνάζει “αθάνατος”. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και πόσο να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και στους πιλότους που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι, αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο, αστέρι, και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».

Τα λόγια φτωχά μπροστά στο σπαραγμό και τον πόνο της οικογένειας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή όταν το Phantom F-4 στο οποίο επέβαινε συνετρίβη ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Με βαθιά θλίψη για τον άδικο και πρόωρο χαμό του, η Ελλάδα τον αποχαιρέτησε χθες. Στο ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη βρέθηκαν εκατοντάδες για να φωνάξουν «αθάνατος». Τραγικές φιγούρες, οι γονείς. Με λυγμούς και με τρεμάμενη φωνή μίλησαν για τον γιο τους, ένα χαμογελαστό και ήρεμο παιδί, που από μικρός ονειρευόταν να γίνει πιλότος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ