Συνταγές υψηλής γαστρονομίας και παραδοσιακές συνταγές στη μεγαλύτερη γιορτή ψαριού
Από τις ελληνικές θάλασσες ….κατευθείαν στο πιάτο σας
Φιλέτο τσιπούρας με ηπειρώτικα μπαχαρικά και ελαιόλαδο Ζαλόγγου, φιλέτο μυλοκόπι με κρέμα από όσπρια, φιλέτο λαβράκι με σαλάτα οσπριάδα, χταπόδι με παραδοσιακό πιλάφι μικρασιάτικο, μελιτζάνα με φιλέτο λαβράκι, φάβα με φιλέτο σαρδέλα, σάντουιτς με αθηναϊκή σαλάτα.
Αυτά είναι μερικά από τα πιάτα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε με την ομάδα του ο καταξιωμένος σεφ Τάσος Τόλης, στο πλαίσιο των γαστρονομικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας "Γαλάζιοι Ορίζοντες", που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας.
Με τις οδηγίες του σεφ Τάσου Τόλη, δημιουργήθηκαν και σερβιρίστηκαν, σε όσους έσπευσαν στον χώρο του Συνεδρίου, πιάτα με ψάρια και θαλασσινά σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, αγνές πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που εξέπληξαν ευχάριστα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Στις μαγειρικές επιδείξεις συμμετείχαν μάγειρες από εστιατόρια της Ελευσίνας, σεφ από την αιγυπτιακή πρεσβεία και μαθητές από το ΙΕΚ Αναβύσσου, παρουσιάζοντας παραδοσιακές συνταγές, ιδιαίτερους μεζέδες, ιδέες για food style, αλλά και σωστό φιλετάρισμα ψαριών.
Τα εκλεκτά πιάτα συνόδευσε γευστικό ούζο και γλυκά.
Μια γιορτή ψαριού μοναδική που άφησε το αποτύπωμά της και δημιούργησε ιδιαίτερες προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Ρυμουλκήθηκε σε ασφαλή περιοχή το MV Sounion
16 Σεπτεμβρίου 2024 -
Νέα συνεδρίαση της Π.Γ. εν μέσω καταγγελιών Νοτοπούλου για bullying
16 Σεπτεμβρίου 2024 -
Ιράν: Ο πρόεδρος υπόσχεται «ελαστικότητα» για την μαντίλα των γυναικών
16 Σεπτεμβρίου 2024 -
Oι υποψήφιοι για τον διάδοχο του Τόμας Μπαχ στη ΔΟΕ
16 Σεπτεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ