close search results icon

Συντονιστικό Flyover-Σταϊκούρας: Με υψηλές ταχύτητες συνεχίζονται οι εργασίες

Συντονιστικό Flyover-Σταϊκούρας: Με υψηλές ταχύτητες συνεχίζονται οι εργασίες

Με υψηλές ταχύτητες προχωράει η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας από τη Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ

Κατά την ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου για το Flyover στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης παρουσία των Υφυπουργών Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Ταχιάου και Βασίλη Οικονόμου, η ανάδοχος εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα πεδία του έργου έχουν αποδοθεί κι έτσι η κατασκευή μπορεί να τρέξει με ακόμη υψηλότερες ταχύτητες.

«Σήμερα, το έργο έχει 200 εργαζόμενους και 50 βαρέα οχήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα το έργο θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα κάνει και κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προκύψουν από τη συνάντηση αυτή», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για τον περιορισμό των επιπτώσεων του Flyover στο βαριά επιβαρυμένο κυκλοφοριακό της πόλης οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την διάνοιξη στο στρατόπεδο Καρατάσιου.

«Ταυτόχρονα είχαμε δεσμευτεί να συμβάλουμε μαζί με την εταιρεία έτσι ώστε το έργο να κατασκευαστεί έγκαιρα γιατί είναι προς συμφέρον προφανώς των πολιτών αλλά και της ίδιας της εταιρείας, αφού έτσι όπως έχει γίνει η δομή του έργου και η διάρθρωσή του είναι προς συμφέρον το έργο να γίνει το ταχύτερο δυνατόν», υπογράμμισε.

Τόνισε για μια ακόμη φορά ότι το μετρό θα λειτουργήσει τον Νοέμβριο του 2024 όπως έχει ανακοινωθεί και σε συνδυασμό με τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης θα βοηθήσουν στην ελάφρυνση της κυκλοφορίας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και μεταφορών Βασίλης Οικονόμου τόνισε πως «πρέπει να ετοιμαστούμε για το νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης, καθώς αυτός ο χάρτης θα αποτυπώνει τα νέα δεδομένα» και χαιρέτισε την μαζική συμμετοχή των φορέων στο συντονιστικό συμβούλιο.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν μεταξύ άλλων των Υφυπουργών Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Ταχιάου και Βασίλη Οικονόμου και υπηρεσιακών παραγόντων, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας οι Αντιπεριφερειάρχες Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας, Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Σωκράτης Δωρής, οι Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων της πόλης, οι διοικήσεις των ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ, Εγνατίας Οδού, ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΔΕΘ-HELEXPO, ΟΣΕ και ΟΛΘ, οι επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών και του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, οι Πρυτάνεις του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης “Ερμής”, καθώς και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του έργου.

thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ