Στις «γεύσεις του Αιγαίου» αφιερωμένη η Εβδομάδα Τουρκικής Γαστρονομίας
Πρόκειται για έναν θεσμό ανάδειξης παραδοσιακών συνταγών.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εορτάζεται φέτος η Εβδομάδα Τουρκικής Γαστρονομίας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ Ερντογάν, και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η Εβδομάδα Τουρκικής Γαστρονομίας, που αποτελεί πλέον θεσμό, εστιάζει στην ανάδειξη των γευστικών και υγιεινών, παραδοσιακών συνταγών της βιώσιμης τουρκικής κουζίνας, που εκτελούνται υπό τις αρχές του zero waste (χωρίς να παράγουν απόβλητα). Ειδικότερα οι φετινές εκδηλώσεις προβάλλουν τα αιγαιοπελαγίτικα μενού της τουρκικής γαστρονομίας.
Στην Αθήνα, γαστρονομικές γεύσεις από την περιοχή των ακτών του Αιγαίου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι προσκεκλημένοι του Τούρκου Πρέσβη Çağatay Erciyes και της συζύγου του Hala Erciyes στην εκδήλωση που διοργάνωσαν στην Πρεσβευτική κατοικία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Τουρκικής Γαστρονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη
23 Φεβρουαρίου 2025 -
Καρναβάλι στην Πέλλα: Μια Μαγευτική Γιορτή για Μικρούς και Μεγάλους
23 Φεβρουαρίου 2025 -
Στη Νάουσα ο Απόστολος Βεσυρόπουλος για το έθιμο των «Γενίτσαρων και Μπούλων»
23 Φεβρουαρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ